Nordre Aker Budstikke

Hundrevis på kolonihytte-visning

Mange var innom for å se på hyttene på søndag. Foto: Ann Kristin Fjeldheim

Det er høysesong i Sogn hagekoloni - mange ønsker seg en kolonihytte midt i by'n.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2017 kl 14:42

SOGN: Det er nærmere ti års ventetid for å få hytte i Sogn Hagekoloni. Tidligere har bare en liten gruppe fått invitasjon til visning, da de som har lengst ansiennitet har førsteretten.

Nytt av året er en ny omsetningsordning, og det har gitt mersmak forteller Brynjar Bjerkem, styreleder i Sogn hagekoloni.

– Forrige uke hadde vi nærmere 60 personer på visning, og nå på søndag var det 250 personer på besøk, for å se på de seks hyttene som er ute for salg. Det ble ganske travelt, men utrolig gøy, sier Bjerkem.

250 personer på visning, men bare seks hytter ute for salg. Foto: Ann Kristin Fjeldheim

Svært fornøyd med den store interessen

Styret i Sogn hagekoloni har hendene fulle med å rekruttere kolonister til å ta imot gjester, presentere hyttene og være vertskap for de som må vente Mens de ulike puljene går gjennom hyttene.


For det er veldig mange som viser interesse. Den nye omsetningsordningen gir flere muligheten.

– Vi har fått en ny database, som gjør at alle som står på venteliste kan komme på visning etter å ha sett prospekter på nett. Så går hytten til den som har lengst ansiennitet av de som skriver seg på, forteller Bjerkem.

Derfor er det nå større muligheter for flere, forteller Bjerkem.

– En hytte i dårlig stand kan derfor risikere å bli solgt til noen som ikke har stått så lenge på venteliste, men som har større vilje til opprusting av hytten, sier han.

To av deltakerne vurderer hytten. Foto: Ann Kristin Fjeldheim

Oase med Ullevål Stadion og Ringveien som nabo

Sogn Hagekoloni har vært oppe å gå siden 1923, og på området finner man 204 hytter med frukttrær, bærbusker og bringebærhekk, står det på nettsiden.

I tillegg til å ha frodige hager, er det også forsamlinghus, bibliotek og museum på området. Det er også muligheter for å besøke hagekolonien - Lille cafe er åpen for alle.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...