Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hurra for Laila!

Initiativtaker Trygve Fjetland, med Lailas Schou Nilsens lengdeløpsskøyter, Rotary-president Trine Amundsen, med tennisracket hennes, og ordfører Fabian Stang rundt den nyavdukede bysten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Torsdag i forrige uke møttes Rotarianere fra hele byen mellom tennisbanene på Gransjordet for å hedre Norges mestvinnende idrettskvinne gjennom tidene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2008 kl 14:24

GREFSEN: – Når det gjelder allsidighet innen idrett er det ingen som kan måle seg med Laila Schou Nilsen, sa ordfører Fabian Stang (H) etter å ha avduket bysten av kvinnen som hadde internasjonale meritter å vise til i alt fra tennis til rally.

– Et bedre sted

Bysten av Laila Schou-Nilsen (1919-1998), som har fått sin egen plass mellom to nye benker midt i grøntområdet på Grefsen, og med utsikt over fjorden, er en gave fra Maridalen Rotary Klubb til Oslo kommune. Bysten er laget av billedhugger Nils Aas, og en tilsvarende byste står allerede hos idrettsforbundet på Ullevaal stadion.

– Hvis flere var som Laila, hadde verden vært et bedre sted, smilte Stang, som var svært takknemlig for gaven, til toner fra det lokale orkesteret "Garderobefosilene". Han trodde likevel det vil være vanskelig å matche hennes bredde, fordi dagens idrettsutøvere er mer spesialiserte.

En lokal helt

Det er ikke tilfeldig at bysten reises akkurat på Gransjordet. Laila bodde selv i Grefsen-området store deler av sitt liv, og som treåring skal hun ha startet sin skikarriere på dette jordet. Dessuten står monumentet midt mellom banene til Grefsen tennisklubb, en annen idrett hun mestret med glans.

Bydelsutvalgsleder Egil Ihlen, Børre Rognlien i Idrettsforbundet, og Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalens leder Finn Geirann, var bare noen av talerne under seremonien. Sistnevnte fikk overrakt Lailas gamle lengdeløpsskøyter og tennisracket fra blant andre entusiasten Fred Borg i Nydalens skiklubb.

Ble hedret

Under samlingen ble to av Rotaryklubbens eldste medlemmer, ropt opp av president Trine Amundsen. Yngvar Holm, initiativtaker til at Maridalen Rotary ble chartret i 1975, og dermed klubbens første president, og Trygve Fjetland, initiativtaker for Laila Schou Nilsen-prosjektet, ble hedret for sitt langvarige arbeid for klubben.

– Dette var overraskende, men veldig hyggelig, så en glad og stolt Fjetland, som har lagt ned 200 arbeidstimer i forkant av at bysteavdukingen.

– Jeg har egenhendig støpt fundamentet, og under tørken i sommer var jeg her hver dag og vannet den nylagte plenen, fortalte Fjetland.

– Fortjent– Jeg må innrømme at jeg ikke visste så mye om Laila Schou Nilsen før dette prosjektet ble satt i gang. Men det er ingen tvil om ar hun er et forbilde for alle unge idrettsutøvere; Det går an å lykkes. Det var på tide, og vel fortjent at hun ble hedret i nærmiljøet, sa Trine Amundsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...