Nordre Aker Budstikke

– Husene blir stående

I disse fem husene i Kapellveien 118 skal fem beboere få en ny sjanse – og innflytting er planlagt til før sommeren en gang.

– Publisitet og protester mot Flexbo-prosjektet endrer ikke fremdriften av bosettingen i Kapellveien 118, sier prosjektleder Svein Bue Berger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2008 kl 09:12

Grefsen: Før påske ble det kjent at Oslo kommune planlegger en bosetting (Flexbo-prosjektet) på fem småhus i Kapellveien 118 på Grefsen. Beboere blir blant annet tidligere rusmisbrukere, som ønsker en ny start i livet.

Satt opp på midlertidig tiltak

Prosjektet har ført til protester fra nærmiljøet. Men husene er allerede satt opp på midlertidig tiltak inntil to år – det betyr at prosjektet ikke trengs å nabovarsles på ordinær måte.

I utgangspunktet skal prosjektet skjermes så godt som mulig for offentligheten, men husene er likevel ikke veldig vanskelig å få øye på der de ligger inne blant trærne, ved siden av kompostplassen i Kapellveien 118. Prosjektet har heller ikke blitt behandlet i noe åpent bydelsutvalgsmøte i Nordre Aker.

Fremdrift

– Vi vil fortsette arbeidet med å få beboerne på plass en gang før sommeren, til tross for publisitet og protester. Men hovedmålet er etter hvert å finne en tomt som kan bli et permanent tilholdssted for både hus og beboere, og flytte de midlertidige småhusene i Kapellveien dit, forteller prosjektleder for kommunen, Svein Bue Berger.

Det midlertidige bosettingstiltaket ligger fortsatt til behandling i plan- og bygningsetaten.

– Men reglene er slik at hvis man ikke har hørt noe fra etaten innen en viss frist, så er tiltaket å regne som godkjent. Derfor er husene allerede satt opp, forteller Bue Berger.


– Og skulle etaten i ettertid ha noen innvendinger, så får vi eventuelt ta de der og da.

Fem beboere

– Men det er en del tekniske installasjoner som skal på plass før husene er beboelige, og derfor tror jeg ikke noen rekker å flytte inn før nærmere sommeren, forteller Bue Berger og avkrefter ryktene om at rundt tjue personer skal flytte inn i småhusene.

– Nei – det er kun snakk om fem personer – både menn og kvinner. De "utvalgte" beboerne er nøye satt sammen av en gruppe som består av representanter fra både Frelsesarmeen og andre omsorgsinstitusjoner.

Forstår reaksjonene

– Og alle beboerne vil selvsagt få profesjonell og hyppig oppfølging fra kommunen under botiden, sier Bue Berger, som har forståelse for at folk reagerer på den noe uvanlige bosettingen.

– Det er helt naturlig at folk protesterer. Typisk for et slikt prosjekt er at de fleste synes tiltaket er bra – det handler jo om å gi de svakeste i samfunnet en sjanse til å ordne opp i livet sitt. Men få ønsker slike sosiale tiltak i sitt eget nærmiljø. Likevel, det som kanskje er spesielt underlig i denne saken, er at vi har fått kritikk for at husene befinner seg i et "yndet" friluftsområde for store og små, samtidig som vi blir kritisert for at beliggenheten har en kompostplass som nærmeste nabo, sier Bue Berger.

Gode resultater

Flexbo-prosjektet er etter dansk modell, som ifølge prosjektlederen har gitt gode resultater.

– I dag finnes en tilsvarende bosetting til i Oslo-området, og resultatene derfra viser seg også å være meget positive, forteller Bue Berger.

Mer om Flexbo-prosjektet finnes på kommunens egne hjemmesider.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...