Nordre Aker Budstikke

Nye korona-regler:

Hva skjer med seniorsentrene fremover?

Eldrebyråd Robert Steen under et tidligere besøk i bydel Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

– Hvorfor skal en ungdom på 19 kunne drikke kaffe på konditori med venner, mens en pensjonist på 76 eventuelt ikke får sette seg i kafeteriaen i et senter sammen med jevnaldrende - så lenge god nok avstand holdes? spør pensjonist Erik Nord. Han frykter at seniorsentrene kan bli stengt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2020 kl 15:28

NORDRE AKER: Erik Nord er pensjonist, og stiller opp for seniorene.

– Blant annet prøver jeg å bidra til at eldre ikke blir isolert. Jeg står bak aktivitet ved seniorsentrene blant annet på Majorstuen og Tåsen, forklarer Nord.

– I forbindelse med de forestående koronainnstrammingene håper jeg at seniorsentrene forblir åpne. I byrådets pressemelding på fredag står det noe som kan tyde på det motsatte, nemlig at den eneste sosiale aktiviteten innendørs som er tillatt i Oslo fra og med i morgen (tirsdag, journ.anm.), er samlinger i private hjem.

Erik Nord. Foto: PRIVAT


Han mener seniorsentrene må betraktes som serveringssteder, som kan holde åpne, og derfor bør også seniorsentrene holdes åpne de kommende ukene, mener Nord.

– Seniorsentrene er serveringssteder. De bør holdes åpne. Hvorfor skal evnetuelt en ungdom på 19 kunne drikke kaffe på konditori med venner, mens en pensjonist på 76 ikke får sette seg i kafeteriaen i et senter sammen med jevnaldrende så lenge det holdes god nok avstand, noe som er lett å få til på for eksempel Tåsen seniorsenter, der det er stor plass.

Skal gjøre en risikovurdering

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med Robert Steen, byråd for helse, eldre og innbyggertjenester (Ap), som svarer:

– Byrådet er opptatt av å beskytte de som er særlig utsatte hvis de blir smittet, samtidig som vi unngår at folk blir mer isolerte og ensomme. Vi vet at seniorsentrene er viktige møteplasser for mange, og bydelene gjør alt de kan for at seniorsentrene skal holde åpent, så lenge de kan følge smittevernreglene.


Steen understreker at det er mye smitte i samfunnet nå, og at vi må være forsiktige og holde avstand.

– Bydelene skal gjøre en risikovurdering med riskoreduserende tiltak før de eventuelt kan stenge seniorsentre. Vi skal gjøre alt vi kan for at koronakrisen ikke skal få skape nye helsekriser eller sosiale kriser. Byrådsavdelingen har tatt initiativ overfor bydelene for få kartlagt nødvendige kompenserende tiltak for å ivareta sårbare grupper som eldre, personer med utviklingshemming, de som sliter med psykisk helse og rus, og ikke minst våre sårbare barn og unge.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...