Nordre Aker Budstikke

Hva mener du om Frysja-utbyggingen?

«Naturakse øst, sett mot Frysjaveien / sør-øst.» Foto: A-LAB ARKITEKTER (ILLUSTRASJON)

I juni fikk det første av utbyggingstrinnene i den nye «Frysjabyen» på Brekke tommelen opp av bystyret. Klagefrist på vedtaket er 28. august.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2017 kl 11:10

BREKKE: Bystyret vedtok 21. juni 2017 å omregulere Frysjaveien 40, 42 og Kjelsåsveien 172 – Frysjaparken – fra industri til boligbebyggelse, forretning, kontor, offentlig og privat tjenesteyting, barnehage, torg og park.

Frysjaparken er første del i transformeringen i det gamle industriområdet på Brekke. Det er Stor-Oslo Eiendom og Obos som står bak Fryskaparken. Hele industriområdet er i kommuneplanen utpekt som et utviklingsområde med høy utnyttelse.

890 boliger

Bystyret vedtok byrådets innstilling til utbygging, alternativ 3. Planen legger til rette for transformasjon av området fra næring til bymessig boligbebyggelse med cirka 890 boliger i 2 til 8 etasjer, barnehage og forretninger langs deler av Frysjaveien.

Alternativ 3 gir høyere utyttelse enn det Plan- og bygningsetaten anbefalte, men er noe redusert i forhold til det opprinnelige forslaget fra utbygger.

Det skal etableres torg og parker rundt bebyggelsen. Frysjaveien skal oppgraderes med tilrettelegging for sykkel og til strøksgate. Bystyrets vedtak inneholder punkter om kollektivtilbudet.


Frysjaparken, her midt i bildet. Tomtene både overfor, og nedenfor Frysjaveien, er også med i planområdet. Foto: A-lab Arkitekter / Oxivisuals (illustrasjon)

LES OGSÅ: Et merkelig syn: Derfor demmer de opp Akerselva

Kollektivtrafikk

Bystyret ber i sitt vedtak byrådet sikre at tilstrekkelig kollektivtilbud er på plass når første byggetrinn er innflyttingsklart.

Bystyret ber også om at det i byggesaken vurderes om parkeringsdekningen kan tas ned når første byggetrinn er innflyttingsklart, og man vet mer om den reelle etterspørselen etter
plasser og om det fremtidige kollektivtilbudet.

Les mer om reguleringsvedtaket i denne saken i Nordre Aker Budstikke fra juni i år.

Kunngjøring

Vedtaket ligger nå ute på Plan- og bygningsetatens (PBE) nettsider. Det er klagefrist på vedtaket 28. august 2017. Ifølge PBE er det kan du klage på vedtaket «dersom du er part eller har rettslig klageinteresse.» Se saken i PBES saksinnsyn her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...