Nordre Aker Budstikke

Navnekonkurranse:

Hva skal den nye trappa hete?

Hopplagjengen i trappa fra Nydalen til Korsvoll. Foto: TIRIL HAGA

Den spreke Hoppla-gjengen kjører tøffe økter i den nye trappa mellom Akerselva og Maridalsveien, som allerede har blitt en treningsfavoritt. Vi inviterer til konkurranse: Hva synes du den nye trappa bør hete?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2018 kl 15:29

NYDALEN: I forrige uke åpnet den lange og forsåvidt bratte trappa fra Akerselva og opp til Maridalsveien på Korsvoll, med godt over 200 trinn.

Den er blitt skikkelig populær, ikke bare som snarvei fra Korsvoll og ned mot elva og Nydalen, men også som trimtrapp. Den har faktisk blitt en "treningshit".

Men den trenger et navn. Lenger ned i saken kan du komme med ditt forslag, og bli med i konkurransen!

Varmer opp

Mandag kveld var treningsgruppa Hoppla på plass for å trene i trappa. En gjeng med sprudlende og spreke damer som liker å trene sammen. Etter å ha løpt mye i vinter i trappa fra Myrerskogveien og opp til Lachmanns vei, synes damene det var flott med en ny trapp – for å få litt variasjon i treningen.

Hoppla-sjefen selv, Astrid Moe Eikrem, i fint driv oppover trappa. Foto: TIRIL HAGA


– Og så ligger den jo slik til at for oss fra Kjelsås så varmer vi jo opp med å jogge ned hit først, sier coach og Hoppla-trener Astrid Moe Eikrem.

Damene forteller at de har vært innom trappa en gang før, men da var den stengt. Da endte det med bad i Akerselva istedenfor.

– Det er tungt å løpe i trappa, men I love it! sier Tove Vik Aasen, som er med i Hoppla-gjengen.

Kondis og styrke kommer ikke av seg selv, man må jobbe for det! Foto: TIRIL HAGA

– Det er veldig moro, det å løpe i trapper. Men den virker enda brattere enn trappa fra Myrerskogveien til Lachmanns vei, synes Line Gerdrup, også med i Hoppla-gjengen.


Det blir noen runder opp og ned trappa, mandag kveld. Noen idealtid ble ikke satt, men det er sikkert ikke siste gang trimgjengen kaster seg over den lange og bratte trappa fra Akerselva.

Det er tøft å løpe opp den nye trappa - mange trinn, og bratt er den. Foto: TIRIL HAGA

Bør ha et navn

Men hva skal vi kalle den nye trappa?

Det er Oslo kommune ved Bymiljøetaten, som har bygget og laget den nye trappa, men det er bydelsutvalget i Nordre Aker som er delegert myndighet til eventuelt å navnsette den.

Nestleder i bydelsutvalget, Ingeborg Briseid Kraft (V), synes det er en god idé å gi trappa et navn. Sammen med Nordre AKer Budstikke inviterer hun til en navnekonkurranse for trappa.


Hva mener du den bør hete? Send inn ditt navneforslag på epost til tips@nab.no!

Deretter vil gruppelederne til partiene i bydelsutvalget plukke ut sin navnefavoritt.

Vinn kinobilletter

Og er det du som kommer opp med det som blir trappas nye navn, vinner du kinobilletter til nye Odeon kino på Storo.

Der er de nemlig også fornøyde med å få en er også fornøyd med ny snarvei til Nydalen. Odeon gir bort to billetter til IMAX-salen og fritt valgt film, til vinneren av navnekonkurransen.

Skibakke i gamle dager

Trappa ligger der unnarennet til den gamle Nydalsbakken en gang lå.


Hoppet var bygget over Maridalsveien, og hopperne kunne sveve ned mot Akerselva.Selveste kronprins Olav skal ha hoppet i den bakken, og hans mor, dronning Maud, skalv i mamelukkene. Les historien her!

Etter at hoppbakken forsvant, var det en stund en trapp der unnarennet hadde vært. Men da trappa etter hvert ble i for dårlig stand, valgte kommunen å fjerne den. En Facebook-gruppe fra 2010, som kalte seg Skibakketrappen, ønsket sterkt å få trappa tilbake. Nesten ti år skulle det altså ta å få en ny trapp på plass.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...