Nordre Aker Budstikke

Nå kommer det ny asfalt i Maridalen

Rundt to kilometer av Maridalsveien var mandag høvlet opp. Ved Skar er flere maskiner samlet. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det blir ikke sammenhengende utbedringer, men punktvis her og der i større og mindre utstrekning, sier Bymiljøetaten, som har prioritert millioner til vei i Maridalen i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2021 kl 19:00

MARIDALEN: Optimistiske lesere melder mandag om pågående veiarbeider i Maridalsveien. Bymiljøetaten kan bekrefte at det er på vegne av dem det utføres arbeid.

Etatens seksjonssjef for veidrift og vedlikehold, Joakim Hjertum, starter imidlertid med å understreke at det ikke blir nytt dekke på hele strekningen fra Brekkekrysset til Skar.

– Vi vil også i år utbedre enkelte partier og strekninger i Maridalen. Det vil være noen partier og strekninger der vi forsterker veikanten, og dette arbeidet har begynt, skriver han i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Dette gjelder den siste delen før veiens ende og utfartsparkeringen ved Skar.

– Det blir ikke sammenhengende utbedringer, men punktvis her og der i større og mindre utstrekning. Det vil også bli utført punktvise reparasjoner av sprekker på strekket fra Brekkekrysset til Skar.


En rundt to kilometer lang strekning i Maridalsveien får nytt asfaltdekke. Foto: Christian Fredrik Borg

Høvler asfalten

Asfaltdekket er høvlet hele veien fra omtrent Hauger gård og til brua der Skarselva krysser veien. Med unntak av en kortere del der ett kjørefelt fikk ny asfalt i 2019, er begge feltene høvlet opp hele strekningen. Den utgjør rett i underkant av to kilometer.

– Det er dette stedet vi utbedrer i år. Her blir det ny asfalt. Det er fortsatt langt igjen til Brekke, sier Hjertum.


I Bymiljøetatens budsjett er det i år prioritert fire millioner kroner til arbeidene.

– Det er ikke bevilget ekstra til tiltaket. Pengene kommer fra etatens budsjett, sier han.

Ikke prioritert

Tross stort påberopt behov, er ikke Maridalsveien fra Brekkekrysset og innover øverst på etatens prioriteringsliste.

– På denne strekningen pågår det er arbeid med å planlegge en gang- og sykkelvei. Tiltak i veien er tenkt koordinert med dette arbeidet. Mens lapping av sår i asfalten gjøres løpende, koordineres større tiltak med arbeidet med gang- og sykkevei, sa Guro Birkeland Tangen, pressekontakt i Bymiljøetaten, forrige måned til Nordre Aker Budstikke.


Det er varslet at arbeidet med veiskulder for syklister, rulleskiløpere og gående kan påbegynnes i 2025. Den er imidlertid kun planlagt frem til Hammeren.

Mange klager på hull og sprekker i Maridalsveien. Foto: Christian Fredrik Borg

Bymiljøetaten oppga forrige måned at reasfaltering av Maridalsveien fra Brekkekrysset til Skar trolig vil koste rundt ti millioner kroner. Samtidig har etaten prioritert nesten halvparten av summen til veiarbeid på strekningen bare i år.

– Maridalsveien har behov, men det er andre veier som har enda større behov for tiltak, sa seksjonssjef Hjertum i mai.

I fjor fikk Gamle Maridalsvei ny asfalt:


Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...