Nordre Aker Budstikke

Hvem får Sigurds briller?

PR-sjef i Specsavers, Philip Reiler overtar Sigurds Solliens gamle briller. Nå skal brillene få en ny eier. Til høyre står optiker på Specsavers Sandaker, Andreas Bergh. Foto: Alexander Synstad

TV-mann Sigurd Solliens mamma lærte ham å ikke kaste ting. Det sørger for at et annet menneske bokstavelig talt får et nytt syn på verden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 12:00

KJELSÅS: – Dette er John Lennon-brillene mine. Jeg fant fram brillene som har den kuleste historien.

Dette forteller TV-kjendisen og Kjelsås-mann Sigurd Sollien til Nordre Aker Budstikke i en brilleforretning på Sandakersenteret.

Hvorfor i all verden kom han dit for å gi bort et par av sine gamle briller? Og hvorfor skal hans gamle briller få spesialoppvartning?

Samler inn brukte briller

Jo, Specsavers samler for tredje året inn brukte briller. Et team skal så reise til Tanzania for å gi bort briller, samt å utføre synsundersøkelser. Her hjemme er det synsundersøkelser og briller en selvfølge. I Tanzania er det ikke det.

Siden Solliens kloke mamma lærte sine unge og håpefulle at man skal være sparsommelig og ikke kaste så mange ting, har han tatt vare på alle sine brillepar.

Så har brilleparet forlatt Sigurd Sollien. Han synes prosjektet er veldig bra. Philip Reiler på sin side lover å ta godt vare på brillene og gi dem til noen som virkelig trenger dem. Foto: Alexander Synstad


– Jeg har tenkt at jeg en gang kunne få bruk for de gamle brillene. Og dette er et veldig kult prosjekt. Dette er en annerledes måte å drive bistand på. Det applauderer jeg, sier en engasjert Sollien før han skal levere over brillene til PR-sjef i Specsavers Philip Reiler.

Selv røper han at han har fire forskjellige synshemmelser. Han er helt avhengig av briller og håper brillene vil komme til god nytte.

Etter å tatt over Solliens briller, lover Reiler at han personlig skal ta vare på hans briller på veien fram til en ny eier i Tanzania.

– Vi tar hånd om hele prosjektet selv. Og vi følger alt av briller og utstyr ned til stedene vi skal være, sier Reiler.

Det er tredje gangen Specsavers gjør dette. Ideen kommer opprinnelig fra Reilers danske kollega.

Dar-es-Salaam

Teamet drar 4. mars og skal være i Tanzania til 12. mars.

Denne gangen skal de konsentrere seg om landsbyene utenfor den tidligere hovedstaden Dar-es-Salaam. Årets prosjekt har allerede innbrakt over 4000 briller. Reiler håper nærmere 5000 er med i bagasjen på veien til Tanzania. Han tror det blir flere sterke opplevelser.

– Vi vet at det er sterke historier dit vi skal. Blant annet om barn som ser dårlig. Det vil gjøre inntrykk å se mennesker som får et bedre syn. Utdannelse og håndtverk kan være veien mot et bedre liv i Tanzania. Men du må kunne se ordentlig for å gjøre det, sier Reiler som også er fra Kjelsås.

Han setter pris på at Sollien støtter opp om prosjektet.


– Det er veldig bra. Jeg lover å passe godt på brilleparet og håper det havner hos en person som får god nytte av dem.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...