Nordre Aker Budstikke

Hver meter koster flere hundre tusen kroner

Anleggsarbeidene fra Disen til Storo er anslått å koste 150 millioner kroner. Nå søker Sporveien og Oslo kommune entreprenør. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oppgraderingen gjelder Grefsenveien fra Storo til Disen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2018 kl 14:07

GREFSEN: – Arbeidet som skal utføres nå, dreier seg om om å bedre forholdene for trikker og syklister, og å sikre tilstrekkelig vannforsyning til byen. Hva som skal skje med selve Storokrysset er foreløpig ikke avgjort, skriver veier24.no.

Det går frem av sammme sak at anleggsarbeidet over og under bakken på de 500 meterne, er kostnadsberegnet til 150 millioner kroner. Kunngjøringen ligger ute på Doffin, databasen for offentlige innkjøp. Anbudsfristen er satt til 21. mai.

Nordre Aker Budstikke har også flere ganger omtalt de fremtidige arbeidene på denne strekningen.

Eget felt i bakkene

Løsningen som er valgt innebærer blant annet at syklistene får eget felt på vei fra sentrum, men mot sentrum må de dele med bilene eller sykle på fortauet.

Den nye løsningen i Grefsenveien, fra Storo til Disen. Foto: BYMILJØETATEN/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ferdig i 2020

Prosjektet skal være ferdig i 2020, og er et samarbeid mellom Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune og Sporveien, anleggsstart er etter planen til høsten, i august 2018.

Støtter ikke innbyggerforslag

Planene for Grefsenveien har skapt stor debatt, blant annet fordi det er uenighet om trikken får den får den prioriteringen den trenger. Trikken får bare egen trasé i den ene retningen, og vil måtte dele felt med bilene det siste stykket inn mot Storokrysset.

Et innbyggerinitiativ fikk i januar nok understkrifter til å bli tatt opp i bystyret. I mars presenterte beboerne bak initiativet konkrete alternativer til sykkelfelt i Grefsenveien, for å gi trikken mer plass, og fikk lokalpolitisk støtte.

4. mai kom samferdselsbyråd Lan Marie Bergs (MDG) vurdering av innbyggerinitiativet. Hun anbefaler bystyret å avvise det, med følgende begrunnelse:


– Hovedårsaken til dette er at jeg i løpet av våren 2018 vil sende en bestilling til Bymiljøetaten på oppstart av reguleringsplanarbeid for Storokrysset og Grefsenveien. Det er dermed altfor tidlig å forskuttere valg av løsning allerede nå og legge konkrete bindinger på planarbeidet før det settes i gang. Enkelte av punktene i innbyggerforslaget har mye for seg, men jeg mener det vil være feil å binde fagetatene til konkrete valg av
løsninger før utredningsarbeidet er gjort og flere alternativer er grundigere belyst, skriver byråden.

Avslutningsvis, i dokumentet du kan lese i din helhet her, skriver Berg:

– Jeg har stor respekt for at naboer og andre interessenter engasjerer seg i de løsninger som velges for å sikre en god og helhetlig infrastruktur for byens befolkning. I dette prosjektet, som i andre, er det gjort avveininger og valg som ikke tilfredsstiller alle interesser og behov fullt ut. Utfra det veiarealet som er til rådighet, har prosjektet sammen med øvrige forutsetninger, gjort sitt ytterst efor å finne gode løsninger. Jeg har stor tro på at de løsningene som er planlagt, blir til glede for områdets beboere og andre som bruker Grefsenveien, og at planene passer godt inn i en større helhet.

Innbyggerinitiativet skal behandles i samferdsel- og miljøkomiteen før det endelig avgjøres av bystyret.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...