Nordre Aker Budstikke

Hvordan blir man en sprek 100-åring - som Arthur?

Arthur Lorang Gullichsen omringet på den store dagen av barn i nabolaget. Fra venstre: Lukas Laeng, Mathias Lyng-Laeng, Christine Lyng-Laeng, Ella Lyng-Laeng, jubilanten og Ellinor Laeng. Foto: PRIVAT

Les hvilken oppskrift jubilanten anbefaler, og som selv fikk overraskende besøk av ungdommen på den store dagen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.05.2017 kl 07:37

GREFSEN: En aldri så liten gla'historie i regnværet på 16. mai.

For oen få dager siden, 12. mai, var det en Grefsen-mann som ble hele 100 år.

Ikke bare fikk han gratulasjon av selveste Kongen. Men i tillegg har han veldig gode naboer, denne hundreåringen. For naboer av Arthur Lorang Gullichsen i Aschehougs vei, dukket opp med kake, ballonger, flagg og blomster på hans store dag!

Gratulasjon fra selveste Kongen, men blir man 100-år så skulle det vel bare mangle? Foto: PRIVAT

De unge bakte

Kaken var baket av siste generasjon naboer i tenårene.


– Hans to sønner og svigerdatter satte frem stoler og dekketøy til alle, mens fotosesjon og hilsener ble overbragt på verandaen i annen etasje på Lofthus, forteller nabo Pål Lyng-Laeng fra seansen.

Hvordan bli 100 år?

Videre at jubilanten tilskrev sin gode helse, tross høye alder, at han og hans avdøde kone alltid hadde tilbragt to-tre uker opptil flere ganger årlig til fjells. Med fine, avslappende turer i frisk luft med fantastisk utsikt. Og han spiser ekte smør, mørk sjokolade og drikker tran.

Etter sigende går blant annet Arthur selv frem og tilbake til butikken, flere ganger i uken .

LES OGSÅ: Slik går alle Nordre Aker-skolene i 17. mai-toget

Nesten kastet ut

– Han fortalte også at det i begynnelsen - under krigen - var vanskelig å bli boende i huset, siden de da ikke var gift. Og selv etter at de var gift, ble det gjort forsøk å å kaste paret ut av huset ved flere anledninger, siden de ikke hadde barn, kan Lyng-Laeng viderefortelle.


En sprek 100-åring på Grefsen. Foto: PRIVAT

For såpass stor plass var forbeholdt de med barn. Det spilte ingen rolle om huset tilhørte familien.

Etter flere «slag» om husværet, gikk de til slutt seirende ut av kampen.

I dag bor jubilanten i andre etasje, mens sønnen med kone bor i første etasje.

Nordre Aker Budstikke gratulerer med spreke 100 år!


Send oss dine blinkskudd fra 17. mai, eller #nabustikke i sosiale medier! Vi lager stort bildeserie fra nasjonaldagsfeiringen!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...