Nordre Aker Budstikke

Hvordan ser det ut i din vei?

Nils Lauritssøns vei onsdag morgen. Foto: Helle Tjaberg (Leserfoto)

Har du tips til saken? Send tips!

Selv om Kjelsåsveien ble måkt i natt, er det ikke tilfellet over hele bydelen. Send inn bilder fra hvordan det ser ut i ditt nabolag – tips@nab.no!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2018 kl 17:06

NORDRE AKER: Natt til onsdag ble fortauene langs Kjelsåsveien, som er skolevei til Disen skole, måkt.

Det var etter at mor Marte Bergersen Zierfuss tirsdag i Nordre Aker Budstikke fortalte om sin fortvilelse over forholdene:

«At ikke skoleveiene prioriteres, er for meg helt ubegripelig. Store deler av fortauet er dekket med snø, fortauet heller mot kjørebanen, det er glatt, og det er skoleveien til ungene våre.»

Les kommentaren hennes her.

Måkt

Bymiljøetaten svarte at de har måtte nedprioritere enkelte strekninger på grunn av det store snøfallet. Men natt til onsdag kom altså turen til skoleveien på Disen:


– Det er bedre måkt nå enn på lenge. Det heier vi på. Men samtidig så ligger det fortsatt mye snø i mange andre gater i området, og snøhaugene i kryssene er fortsatt store rundt omkring, sa Bergersen Zierfuss onsdag morgen.

Slik så det ut onsdag morgen:

Dette var et annerledes fortau i Kjelsåsveien, enn dagen før. Og plass til flere enn ett barn i bredden. Foto: PRIVAT

– Ja, vi jobber på høygir. Vi brøyter og freser og kjører bort snø hele døgnet. Og hyggelig med litt skryt også, takk for det! svarte Bymiljøetaten.

Hvordan er det hos deg?

Men alle nabolag har ikke fått lik behandling som Kjelsåsveien. Vi spurte hvordan det er i ditt nabolag, og har fått bilder fra lesere om snødekte fortau flere steder i bydelen.


Helle Tjaberg, mor til en elev på Berg skole, har sendt bilder fra Nils Lauritssøns vei og Irisveien fotografert onsdag, som er skolevei for mange barn som går på Berg.

Irisveien onsdag morgen. Foto: Helle Tjaberg (Leserfoto)

– Min datter i 2. klasse går vanligvis alene men nå er fortauene borte, skriver hun på vår Facebook-side.

Send oss bilder av hvordan det ser ut der du bor, til tips@nab.no, eller på vår Facebook-side.

Og slik så det ut i Maridalsveien i onsdag morgen:


Snø på fortauet: Slik så det ut i Maridalsveien på Korsvoll klokken 11 onsdag. Foto: Jon Bratlie (Leserfoto)

Grefsen tirsdag morgen:

Krysset Neptunveien og Kapellveien fotografert tirsdag morgen. Foto: Morten Kjensli (Leserfoto)

– Merkelig prioritering

En annen leser kommenterer den «noe merkelig prioritering når Kjelsåsveien ble måkt i natt og ikke Kapellveien.»

– Kjelsåsveien er skolevei for 1 skole: Disen skole. Mens Kapellveien er skolevei for barn som går på Kjelsås skole, Grefsen skole og Engebråten skole, samt barnehagevei for barn på Engebråten barnehage. Altså 3 skoler og 1 barnehage, skriver han, og lurer på om det er leserinnlegget i Nordre Aker Budstikke som er årsaken.

Myrerskogveien

Bildene under er fra Myrerskogveien, i bakken etter krysset i Kurveien, torsdag morgen.

Myrerskogveien. Foto: Bård Lindqvist (Leserfoto)

– Denne veien blir til vanlig brøytet svært dårlig, ettersom traktoren som brøyter fortauet er for bred til å komme på innsiden av de parkerte bilene, og derfor kjører ut i veibanen når den møter parkerte biler. Dette kunne ha vært løst ved å ikke tillate gateparkering på venstre side opp bakken (men hatt parkering på høyre side, slik praksis er lenger oppe i bakken), skriver Bård Lindqvist.

Etter det store snøfallet i forrige uke, manglende brøyting og påfølgende smelting, ser det nå slik ut. Flere av bilene som sto parkert der torsdag morgen okkuperte hele fortauet. Andre biler sto lovlig parkert, utenfor fortauskanten, men likevel til hinder for gående da fortauet på innsiden er sperret av snø og is.

Veien brukes av barn og foreldre til Myrertoppen barnehage. Her må man ut i veien for å komme forbi, og konkurrere om plassen med både tungtrafikk og vanlige biler.

Her er det ikke lett å komme forbi med barnevogn. Foto: Bård Lindqvist (Leserfoto)

– Det er selvsagt påregnelig at det blir problemer og etterslep etter et uvanlig stort snøfall, men i bakken i Myrerskogveien er det altså problemer selv ved normalt snøfall, sier Lindqvist.

Dette bilde er av fortauet nederst i Myrerskogveien tatt i tirsdag morgen, onsdag skal det ha vært enda verre.

Fortauet nederst i Myrerskogveien. Foto: Tom Ole Bergerud (Leserfoto)

– Brøytingen er så dårlig at det nå bare er en liten stripe å balansere på ytterst mot veibanen, sier Tom Ole Bergerud.

Han mener dette må være det mest trafikkerte fortauet på Kjelsås og det burde være veldig lett å måke snøen litt bedre inn på plenen.

– Likevel er det nesten ufremkommelig. 2 Bymeldinger hjelper ikke det grann. Ingen ting skjer. Dette dreier seg jo ikke bare om at de ikke rekker å måke alt, men like mye om at den måkingen som foretas er helt elendig.

Samferdselsbyråden sier til Akersposten at de har mangedoblet satsingen på vinterdrift av fortau og sykkelveier.

– Da lurer jeg på hvor de har gjort dette? Denne påstanden må jo være ren bløff når vi ser hvordan det ser ut, sier Bergerud.

Nordbergveien og Tåsen

Og her er et stemningsbilde fra hovedveien Nordbergveien, ved Borgestadveien, onsdag morgen.

Slik så det ut i Nordbergveien onsdag 24.1. Foto: Rolf Rolid (Leserfoto)

– Denne veistrekningen fra Sognsveien til nesten ved Tåsen skole har fortau på kun en side. Dette er skolevei for mange barn. Kommunen oppfordrer barn og foreldre til å gå til skolen, men her har kommunens avtalepartnere altså ryddet snøen i veien opp på det eneste fortauet. Går man i veibanen, blir man sprutet ned av søle og slaps fra biler, forteller Rolf Rolid.

Bildet under er tatt onsdag i Bregneveien:

Bregneveien onsdag. Foto: Anne Brit (Leserfoto)

– I Bregneveien har vi ikke sett mye til brøytebilen fra Oslo kommune i vinter. Her sklir både biler, syklister og fotgjengere på ujevn tettpakket is med løssnø på. Budsjettet spart på brøyting trengs nå på legevakten, skriver leser Anne Brit.

Og slik var det i Tåsenveien onsdag:

Tåsenveien onsdag. Foto: Arne Haldorsen (Leserfoto)

– Issvull hellende mot veibanen. Ikke gå her uten brodder! Leddbusser og tungtrafikk passerte meg under en meters avstand, skriver Arne Haldorsen.

Send oss bilder av hvordan det ser ut der du bor, til tips@nab.no, eller på vår Facebook-side.

Les mer her:

DEBATT: «At ikke skoleveiene prioriteres, er for meg helt ubegripelig!»

«Det er på tide at byrådet tenker mer på sikkerhet mot fall og skader, enn på sykkelveier»

«I flere år har jeg undret meg over hvorfor snørydding i Oslo er så dårlig, særlig i boliggatene»

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...