Nordre Aker Budstikke

Hvordan vil du at John Colletts plass skal bli?

Nordre Aker har fått 400.000 kroner til planlegging av John Colletts plass som lokalt torg og møteplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2014 kl 06:36

ULLEVÅL: Det er hele ti år siden Blindern Vel startet jobben med å få til noe mer på og rundt John Colletts plass (se områdeskisse i bildeslide øverst). Men først i 2009 ble plassen en av de utvalgte da Kommunedelplan for torg- og møteplasser ble vedtatt av Oslo bystyre.

- Da veiarbeidene i Sognsveien ved John Colletts plass var ferdige, i 2011, var fortsatt ingenting skjedd med selve plassen. Da kontaktet vi bydelen, og initiativet ble fulgt opp derfra, forteller Unni Eriksen og Benedikte Stiff fra vellet, og som samtidig benytter anledning til å rose bydelen for det gode samarbeidet.

Stort engasjement

Forprosjektet ble deretter finansiert delvis av frivillighetsmidler fra bydelen, i tillegg til støtte fra Blindern vel, næringsinteresser og gårdeier ved plassen.

Les også: Mustafa for liten for de store


- Det er stort engasjement rundt plassen, ikke minst gjennom Abels Hage, og sist ut Abelloftet. Men vi tror på et enda mer yrende og bredt engasjement i området på og rundt John Colletts plass, kanskje spesielt også en plass mer tilrettelagt for barn, sier Eriksen og Stiff.

To arkitekter ha,r på oppdrag fra vellet, utarbeidet forslag til hvordan det kan se ut i fremtiden ved John Colletts plass. Men Blindern Vel ønsker å ikke å legge frem disse forslagene nå.

Kom med innspill

- Vi vil ha innspill fra folk i nærmiljøet på hvordan de ønsker at det kan bli ved plassen her, uavhengig av forslagene som allerede ligger der, legger Eriksen til.

Forrige måned bevilget altså byrådet 400.000,- til videre prosjektering. Leder av bydelens miljø- plan og samferdselskomité, Erik Borge Skei (V), roser byrådet, men gir lokalmiljøet det meste av æren for å ha løftet saken frem.


- Vi er mange som har jobbet hardt og er glade for dette, men det mest av alt et godt eksempel på frivillige, lokale krefter som jobber for en bedre bydel. Sammen med Abelloftet, som kom til etter en lignende innsats, vil dette utgjøre et fantastisk samlingssted lokalt, tror Skei.

Han forteller at bydelen vil velge ut et firma som gjennomfører selve prosjekteringen, men legge stor vekt på innspill fra lokale krefter, både vel, næringsinteresser og andre. Det vil også bli arrangert møter der alle kan komme med innspill.

Skei har tro på midler til selve byggingen i forbindelse med plassen, selv om disse pengene foreløpig ikke er bevilget.

Følge helt til plassen er ferdig

- Når byrådet gir penger til prosjektering, er det et klart signal om at det også vil følge penger til selve byggingen. Det satses på å utvikle lokale møtesteder. Vi kan derfor begynne å glede oss, men dette er likevel en sak vi skal følge helt til plassen er ferdig, sier Skei.

Grefsenplatået er et annet lokalt torg- og møteplass, og planleggingen for denne møteplassen, er allerede godt i gang.

 

 

 


 

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...