ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Hvorfor det? Dette er årets vinnere

Lina Toftemo Vassmo og dagens gjest; Newton-Dennis. Foto: Korsvoll skole

Hva lager mest eksplosjon i cola? Hvor mange smører matpakken selv? Hva faller først og sist? Dette er de beste spørsmålene med de beste svarene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KORSVOLL: For sjette år på rad, har Korsvoll skoles elever deltatt i forskningsprosjektet «Hvorfor det?» I år har over 100 barn meldt seg på prosjektet og drevet med forsking på fritiden – helt frivillig.

Nå er vinnerne kåret!

Hvert år, jobber elever fra 3. til 7. trinn i fem uker med forskningsprosjektene sine. Søndag 28. november, ble det kåret vinnere i hele åtte kategorier, Dennis fra Newton kom på besøk, og Coop Extra sponset premier.

Forrige uke pratet vi med noen av de spente forskerspirene.

ANNONSE

Dommerprisen

Betty har gått hardt til verks. Foto: Korsvoll skole

Dommerprisen blir kåret av et vaskeekte forskerpanel, og i år gikk æren til Betty Grenborgen fra 6. trinn. Hun hadde stilt spørsmålet «Hvor sterk må vinden være før den ødelegger ting?», og brukte korthus til å utføre undersøkelsene sine.

Hun stakk også av med kveldens hovedpremie – vandrepokalen, en hel haug med sjokoladeplater og en tur til Freia sjokoladefabrikk for hele klassen.

Elevprisen

Det er nok en stund til Lina spiser opp premien. Foto: Korsvoll skole

ANNONSE

Elevprisen var det Lina Toftemo Vassmo (6. trinn) som stakk av med, etter å ha besvart spørsmålet «Hva skjer hvis man lever på kun sjokolade i to døgn?».

Etter to dager, klarte hun ikke lengre å tenke på sjokolade uten å bli kvalm, så det er flaks at premien er en stabel med sjokoladeplater.

Mest originalt

Du hadde nok ikke overlevd vikingtiden, ifølge ny forskning. Foto: Korsvoll skole

Prisen for det mest originale forskningsspørsmålet var det Astrid Øveland Nyhus og Eva Torkildsen (5. trinn) som stakk av med. De spurte «Kunne nåtidens voksne overlevd vikingtiden?»

Nei, de fleste voksne hadde slitt, konkluderte de med.

ANNONSE

Publikumsprisen

Ikke drikk cola og spis Mentos samtidig. Foto: Korsvoll skole

Publikumsprisen gikk til Serina Kleppa Iversen på 3. trinn, som spurte seg selv «Hva lager mest eksplosjon i cola?»

Det var visst Rattlerz og Cola Light som fungerte mest, mens Mentos og Cola var dårligst, men det var fordi hun ikke fikk alle Mentosene inn i flaska samtidig, ifølge plakaten.

Trinnprisene

ANNONSE

Trinnprisen for 3. trinn gikk til Eva Wiik Arnkværn og Ida Aksnes Solheim, som forsket på hva som faller først og sist.

Trinnprisen for 4. trinn vant Gunnar Sødal Berger og Jens Siljan Hønningstad for prosjektet «Hvilken væske smelter raskest?».

Trinnprisen for 5. trinn var det Gustav Refvem Koldrup og Herman Refvem Koldrup som stakk av med, for undersøkelsen «Hvor mange smører matpakka selv?».

Trinnprisen for 6-7. trinn gikk til Leonora Kleppa Iversen for spørsmålet «Blir man raskere eller tregere av å drikke en flaske brus?».

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE