ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

– Hvorfor er portene her stengt nå?

Erik Høien ved Oset og Maridalsvannet, portene opp anleggsveien over til Brekke er stengt.

– Vi er i ferd med å undersøke saken, men dessverre tar dette noe tid, sier Gro Haldis Elden, kommunikasjonsleder for ny vannforsyning i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2022 kl 17:38

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Erik Høien bor på Kjelsås. Han er ofte ute på tur, og lurer på om det er mulig at anleggsveien fra Oset og langs Maridalsvannet, som nå tilsynelatende ikke blir brukt av Vann- og avløpsetaten, kan åpnes for ferdsel.

– Hvorfor er portene her stengt nå? Vi har i flere år levd med at anleggsveien fra Oset til Brekke har vært stengt for kryssing og benyttelse. Noe jeg og andre beboere som ønsker tilgang til Maridalsvannet for skigåing eller skøyter, opplever som en stor ulempe. Mens vi venter på ny sjenerende trafikk burde det være mulig og åpne veien og portene, lurer Høien.

Porten inn mot Maridalsvannet, fra turveien langs Akerselva ved Oset, er åpnet for vinteren. Foto: Kristin Tufte Haga

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Vann- og avløpsetaten, og også spurt om de andre portene ved Sagadammen og ved Maridalsveien og Maridalsporten. Torsdag svarer etaten:

– Vi er i ferd med å undersøke saken, men dessverre tar dette noe tid. Anleggsveien er nå en del av riggområdet til Rentvannsbassengene ved Oset, og planen er at den skal tas over av Stamnettprosjektet. Her vil arbeidene etter planen starte opp på vårparten, ifølge Gro Haldis Elden, kommunikasjonsleder for ny vannforsyning i Oslo.

ANNONSE

Portene ved anleggsveien ved Maridalsvannet. Foto: Kristin Tufte Haga

Elden fortsetter:

– Vi undersøker nå med andre kommunale etater om en kan gi midlertidig brukstillatelse i en overgangsfase, slik at vi kan åpne portene for publikum midlertidig. Men i dag er altså området en del av riggområdet til Rentvannsbassengene ved Oset, og dette prosjektet er i sluttfasen.

Nordre Aker Budstikke følger saken, og oppdaterer når mer informasjon foreligger.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE