Nordre Aker Budstikke

Hvorfor parkerer tungtransporten her?

Stadig flere lastebiler, hengere og annet står parkert i Grefsenveien. Lesere reagerer, men det er lite Bymiljøetaten kan gjøre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2017 kl 08:00

GREFSEN: Det står stadig flere lastebiler parkert i Grefsenveien på oversiden av trikkeholdeplassen Disen, har flere lesere observert.

– Jeg har de siste månedene sett en økning i antall lastebiler (med henger), gravemaskiner og nå søppelbiler stå parkert i Grefsenveien, skriver en leser.

– Flere med meg syns det er relativt trist og lite hyggelig å ferdes i nærmiljøet når det er så mange biler parkert. Dette medfører også flere trafikkfarlige situasjoner, fortsetter hun.

Helt opp på Grefsenplatået hensettes tungtransport-kjøretøyer langs veien.

Lite oversiktlig

– Dette er med på å gjøre veien lite trivelig og reduserer oversiktligheten og med det også trafikksikkerheten, skriver en annen leser, som bor på Grefsenplatået.


– Også her er det nesten daglig en til tre lastebiler som står parkert fra ettermiddag til neste morgen, fortsetter hun.

Nordre Aker Budstikke tok en tur ned Grefsenveien en tilfeldig dag i uken som gikk, og bildene du kan se øverst viser at parkeringstettheten er stor. Her står lastebiler og annen tungtransport, hengere, campingvogner og vanlige personbiler.

Store og små kjøretøyer parkerer langs Grefsenveien. Flere enn før, mener lesere som har kontaktet Nordre Aker Budstikke.

I motsetning til tilfeller andre steder, der avskiltede biler tilsynelatende er hensatt på ubestemt tid, virker de aller fleste kjøretøyene vi observerte å være i jevnlig bruk.

– Dette er en vei (Grefsenveien, journ.anm.) med mye ferdsel av barn og unge som skal til trening på Grefsen stadion, og parkeringspraksisen er derfor ikke akkurat med på å øke fremkommeligheten og trafikksikkerheten, skriver Grefsen-beboeren.


Videre spørres det om lastebilene står parkert i Grefsenveien på grunn av midlertidig anleggsarbeid eller om det er en utviklingstrend mot at tunge biler parkeres i villastrøk utenfor arbeidstid.

LES OGSÅ: Urovekkende trafikkutvikling i Betzy Kjelsbergs vei

Lovlig parkering

Parkering i Grefsenveien.

Svarene på dette har vi ikke, men vi har spurt Bymiljøetaten om denne parkeringen er lovlig, og hvordan den håndheves hvis så ikke er tilfellet.

Kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud Olsen svarer følgende i en e-post:


– Så fremt de overholder trafikkreglene står de lovlig på lik linje med andre kjøretøy på stedet. Er det noen kjøretøy som står i strid med trafikkregler eller til hinder for trafikken kan det meldes til vår døgnåpne vaktsentral på telefon 23 48 21 50 eller e-post: vaktsentralen@bym.oslo.kommune.no.

Se forøvrig forskriften med trafikkregler i faktaboksen til denne saken!

SE OGSÅ: Vår oversikt over parkering i Oslo

Starter arbeider med Grefsenveien til sommeren

Også privatbiler, campingvogner og hengere parker langs Grefsenveien.

Grefsenveien, fra Disen trikkehldeplass og opp på Grefsenplatået, er bred og har dermed god plass til parkering langs kanten. Det er ikke skiltet med parkering forbudt på strekningen, men det er likevel ikke allid trafikkreglene overholdes.


I desember skrev vi om denne bussen som sto parkert altfor nært fotgjengerovergangen. Da måtte Ruter gripe inn.

LES OGSÅ: Her er den aller første avgangen til Kjelsåstrikken – Linja som ble lagt ned, men gjenoppsto etter folkelig protest

Det er mange år siden planene om miljøgate i Grefsenveien ble lansert. Så langt Nordre Aker Budstikke kjenner til er det ingen konkrete planer for endring av trafikkmønsteret i Grefsenveien fra trikkeholdeplassen på Disen og oppover. Trikkeperrongene ble imidlertid utvidet for noen år siden, for å hindre farlige forbikjøringer når trikken stopper.

SE HER! Slik så man for seg trikken i egen, grønn trasé nedover Grefsenveien i 2007

Der det skal skje noe i Grefsenveien, er på strekningen Sandaker-Disen. Til sommeren starter arbeidene fra Storo og oppover. Blant annet er formålet å gi syklister, trikk og gående prioritet. Les mer om planene her.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...