Nordre Aker Budstikke

I dag er det igjen lov å fiske i Akerselva

GJEDDE: Denne gjedda,, som noen mente var opp mot en meter lang, ble foreviget av Sondre Grønvold i Akerselva i fjor, ganske langt oppe ved Maridalsvannet. Foto: ARKIV/SONDRE GRØNVOLD/KRISTIN TUFTE HAGA

Bare å hive seg ut på fisketur i øvre del av Akerselva - mye stor og fin fisk er observert i elva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2015 kl 14:45

NORDRE AKER: For fisken vokser og gyter i Akerselva. Dermed oppheves fiskeforbudet som har vært i elva siden det store klorutslippet i 2011. Fisket åpner 1. april 2015, ett år tidligere enn man opprinnelig hadde tenkt.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Forurensning

6000 liter klor rant ut fra Oslo kommunes renseanlegg Oset i 2011. Mesteparten av livet i elva døde, også fisken. Oslomarkas fiskeadministrasjon har satt ut hundretusenvis av laks- og ørretyngel etter denne hendelsen.

Les også: Drømmedama til byråden

Hvorfor?

Nordre Aker Budstikke skrev i fjor om folk som hadde sett masse stor fisk i elva, blant annet ørret og gjedder.


Hvorfor er det fortsatt ulovlig å fiske i Akerselva spurte avisen?

– Selv om det er en del liv i elva nå og noen store enkeltindivider. Så må man ikke la seg friste til å tro at alt er helt i orden igjen. Det mangler tre hele årsklasser i bestanden av laks og sjøørret som skulle vært på sjøbeite i disse dager, kunne Dag Øivind Ingierd, settefisk-anleggsbestyrer i Oslos Fiskeadministrasjon (OFA) fortelle i fjor sommer.

Men fra og med i dag, 1. april, er det bare å ta med seg fiskestanga og prøve fiskelykken.

Ned til Øvrefoss

Men det er ikke lov å fiske i hele elva fra 1. april. I første omgang ble hele elva fredet i fem år, før det skulle tas en ny vurdering. Det er det nå gjort, og fra 1. april er det lov å fiske i øvre del av elva, nedover til Øvrefoss.

All fisk under 25 cm må imidlertid settes tilbake i elva.

Alle over 18 år må også kjøpe fiskekort.


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...