Nordre Aker Budstikke

I denne bydelen er det nesten ingen abeidsledige

I Bydel Nordre Aker er kun 1,9 prosent av arbeidsstyrken uten jobb. I bygg- og anleggssektoren har arbeidsledigheten i Oslo totaltsett falt 6 prosent siden i fjor. Her fra byggetomta på Christiania Spigerverk i Nydalen. ILLUSTRASJOSFOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Arbeidsledigheten i Oslo falt i februar, viser tall fra NAV. Én bydel skiller seg spesielt positivt ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2016 kl 14:34

OSLO: Og det er Nordre Aker. I februar var kun 1,9 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige i denne bydelen. I faktiske tall betyr dette 514 personer. Det er en nedgang på 13 prosent (79 personer) fra samme tid i fjor.

Ingen annen bydel i Oslo kan heller vise til en like stor nedgang i arbeidsledigheten.

Lav ledighet i vest, høyere i øst

Nærmest Nordre Aker er nabobydel Vestre Aker, der 2,2 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige. Høyest ledighet har bydelene Søndre Nordstrand (5,1 prosent), Gamle Oslo (5,0 prosent) og Alna (4,7 prosent).

Bydelene som har ledighetsvekst sammenlignet med februar i fjor er Ullern (29 prosent), Frogner (11 prosent), Bjerke (5 prosent), Vestre Aker (2 prosent), Stovner (1 prosent) og Gamle Oslo (1 prosent). De øvrige bydelene har en ledighetsnedgang. Størst ledighetsnedgang har Nordre Aker med sine 13 prosent, tett fulgt av Grorud (12 prosent) og Søndre Nordstrand (9 prosent).

Helt ledige, fordelt på bydeler

Helt ledige i februar 2016, fordelt på bydel. Tabell fra NAV Oslo.

LES OGSÅ: Nordre Aker har byens beste NAV-kontor

3,5 prosent uten jobb i Oslo

Ved utgangen av februar er 12.909 personer eller 3,5 prosent av arbeidsstyrken i Oslo helt arbeidsledige. Det er en nedgang på 2 prosent eller 219 personer sammenlignet med februar i fjor, melder NAV i en pressemelding.

Hege Farnes Hildrum er fylkesdirektør i NAV Oslo. Foto: NAV OSLO

– Samtidig som vi ser en kraftig ledighetsvekst i enkelte regioner av landet, går osloledigheten svakt ned. Hvordan dette vil utvikle seg framover jobber vi med å analysere. NAV Oslos prognose for 2016 blir lagt ut på nav.no/oslo i begynnelsen av mars, sier fylkesdirektør Hege Farnes Hildrum i NAV Oslo.

I prosent av arbeidsstyrken har Oslo den syvende høyeste ledigheten i landet, sammen med Hordaland.


Arbeidsledigheten er høyest i Rogaland med 4,9 prosent. Ledigheten for landet er 3,3 prosent.

Svak ledighetsnedgang i Oslo

De tre siste månedene har den sesongjusterte bruttoledigheten i Oslo gått ned med 1 prosent. Ved utgangen av februar utgjør summen av helt arbeidsledige og deltakere på arbeidsmarkedstiltak 14.799 personer.

LES OGSÅ: Stadig flere får sosialhjelp i Nordre Aker

35 prosent flere permitterte

Sammenlignet med samme tid i fjor har antallet helt ledige permitterte og delvis ledige permitterte økt med 35 prosent, eller 100 personer. Ved utgangen av februar er det 245 helt ledige permitterte og 140 delvis ledige permitterte. (Tallene er ikke sesongjusterte, og endringene er sammenlignet med samme måned i fjor.)

– Vi har sett en økning i permitteringer fra begynnelsen av 2015 og frem til nå. Nivået er likevel langt lavere enn det vi så under finanskrisen. I februar 2010 var for eksempel antallet permitterte i Oslo nesten fire ganger så høyt som nå, sier Hildrum i pressemeldingen.

Øker fortsatt mest for ingeniører og ikt-folk

Sammenlignet med februar i fjor har ledigheten økt mest for personer med yrkesbakgrunn fra ingeniør- og ikt-fag (20 prosent), ledere (13 prosent) og meglere og konsulenter (13 prosent).

6 av 14 yrkesgrupper har en nedgang i ledigheten sammenlignet med for ett år siden. Ledigheten går mest ned for personer med yrkesbakgrunn fra jordbruk, skogbruk og fiske (16 prosent), serviceyrker og annet arbeid (10 prosent) og industriarbeid (9 prosent).

LES OGSÅ: Trenger flere boliger til flyktninger. Kan du leie ut?

750 flere utlyste stillinger det siste året

I Oslo har det vært utlyst 34.159 stillinger de siste 12 månedene. Det er en økning på 2,2 prosent, eller 746 stillinger sammenlignet med samme periode i fjor.


Ni yrkesgrupper har en økning i antallet utlyste stillinger det siste året. Disse er industriarbeid (27 prosent), bygg og anlegg (21 prosent), serviceyrker og annet arbeid (16 prosent), kontorarbeid (13 prosent), reiseliv og transport (10 prosent), ledere (10 prosent), helse, pleie og omsorg (9 prosent), akademiske yrker (3 prosent) og butikk- og salgsarbeid (2 prosent).

Yrkesgruppene med størst reduksjon er jordbruk, skogbruk og fiske (37 prosent), ingeniør- og ikt-fag (17 prosent) og undervisning (13 prosent).

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...