ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

I snart 15 år har klubben ventet på kunstis

Banemester Helge og lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) er enige om at en kunstisbane på Nordre Åsen, hadde vært topp. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Ny kunstis her har stått på lista til kommunen lenge, uten å rykke fremover, sier Hanne Lyssand (SV), som har engasjert seg i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2017 kl 08:13

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE ÅSEN: Midt i fotballsesongen er det noen som tenker vinter igjen.

Ferdig utredet

– Kunstis på Skeidbanen - eller Nordre Åsen - er ferdig utredet og koster rundt 42 millioner kroner. Bandyforbundet og Hockeyforbundet mener den bør prioriteres i neste runde med tildelinger til slike anlegg. Det er ingen andre kunstisflater som er ferdig utredet. Den neste i køen da er bane nummer to, Readybanen, ifølge SV-politiker Hanne Lyssand, også i Nordre Aker bydelsutvalg.

Og som har engasjert seg i saken sammen med SV Sagene.

LES OGSÅ: Han fikk høre det, kioskeieren! For tidligere sto det nemlig noe helt annet på skiltet...

Banen er planlagt å ha mål til en bandybane, og med en hurtigløpsbane rundt.

ANNONSE

Lyssand trekker også frem at gressdekket på den gamle grusbanen på Nordre Åsen, der kunstisen er tenkt, ikke er av god kvalitet, og at det kunstgresset er det gamle fra hovedbanen.

Liv og røre på skeidbanen også vinterstid, her på naturis. Foto: SKEID

Ikke rykket fremover

– Ny kunstis her har stått på lista til kommunen lenge, uten å rykke fremover blant prioriteringene. Her er det flomlys og garderober fra før, bare dekke og kjøling som trengs, sier Lyssand videre.

Flere på skøyter

– Snøfattige vintre betyr flere som driver med skøytesport, jeg har vært i kontakt med sportsbutikker som forteller at skøytesalget går unna. Nordre Åsen ligger midt i smørøyet, mener jeg. Vi håper også å få med oss SV Bjerke og Gründerløkka også, en kunstisbane på Nordre Åsen vil jo ligge på grensen til alle disse fire bydelene.

Sagene SV

Sagene SV har også engasjert seg i saken.

ANNONSE

– Det er mange skoler som kan bruke Nordre Åsen på dagtid, sier Marianne Engelstad, bydelspolitiker i Sagene.

– Det er kort avstand til de nye blokkene i Grefsen Stasjonsby og det blir stadig flere boliger i området. Det er jo bare en kort trikketur hit for flere bydeler, legger Engelstad til.

Og trekker frem at Nordre Åsen også ligger i gangavstand fra t-banen på Storo og Sinsen, det er kort vei til toget på Grefsen, og alle bussene på Ringveien og Trondheimsveien er også i gåavstand.

Bandy er populært i Skeid, og med lang historie. Foto: SKEID

Banemesteren

– Jeg prøver å være ute med en gang det er minusgrader, men med kunstfrossen bane så hadde det vært mye enklere å holde banen åpen, sier banemester Helge Holter ved Nordre Åsen.

ANNONSE

– Det er alltid fullt her når vi har is, så banen er veldig populær, fortsetter han.

– Det er ikke bare bandylagene som har glede av banen, hit kommer det både barnefamilier, gamle skøytehelter, og ungdom på uformell trening.

LES OGSÅ: Her frir Egil til Hanne over Oslo, etter en særdeles sprek oppvarming til frieriet!

Helt siden 2003

Holter kan videre fortelle at hovedstyret i Skeid, allerede i 2003 startet arbeidet med å få laget en utviklingsplan for Skeidbanen, og hvor man blant annet satte som mål å få til en kunstisflate på øvre grusbane. Dette la grunnlaget for det arbeidet som har foregått siden, for å få til kunstis på Skeidbanen.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE