Nordre Aker Budstikke

I snart 15 år har klubben ventet på kunstis

Banemester Helge og lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) er enige om at en kunstisbane på Nordre Åsen, hadde vært topp. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Ny kunstis her har stått på lista til kommunen lenge, uten å rykke fremover, sier Hanne Lyssand (SV), som har engasjert seg i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2017 kl 08:13

NORDRE ÅSEN: Midt i fotballsesongen er det noen som tenker vinter igjen.

Ferdig utredet

– Kunstis på Skeidbanen - eller Nordre Åsen - er ferdig utredet og koster rundt 42 millioner kroner. Bandyforbundet og Hockeyforbundet mener den bør prioriteres i neste runde med tildelinger til slike anlegg. Det er ingen andre kunstisflater som er ferdig utredet. Den neste i køen da er bane nummer to, Readybanen, ifølge SV-politiker Hanne Lyssand, også i Nordre Aker bydelsutvalg.

Og som har engasjert seg i saken sammen med SV Sagene.

LES OGSÅ: Han fikk høre det, kioskeieren! For tidligere sto det nemlig noe helt annet på skiltet...

Banen er planlagt å ha mål til en bandybane, og med en hurtigløpsbane rundt.


Lyssand trekker også frem at gressdekket på den gamle grusbanen på Nordre Åsen, der kunstisen er tenkt, ikke er av god kvalitet, og at det kunstgresset er det gamle fra hovedbanen.

Liv og røre på skeidbanen også vinterstid, her på naturis. Foto: SKEID

Ikke rykket fremover

– Ny kunstis her har stått på lista til kommunen lenge, uten å rykke fremover blant prioriteringene. Her er det flomlys og garderober fra før, bare dekke og kjøling som trengs, sier Lyssand videre.

Flere på skøyter

– Snøfattige vintre betyr flere som driver med skøytesport, jeg har vært i kontakt med sportsbutikker som forteller at skøytesalget går unna. Nordre Åsen ligger midt i smørøyet, mener jeg. Vi håper også å få med oss SV Bjerke og Gründerløkka også, en kunstisbane på Nordre Åsen vil jo ligge på grensen til alle disse fire bydelene.

Sagene SV

Sagene SV har også engasjert seg i saken.


– Det er mange skoler som kan bruke Nordre Åsen på dagtid, sier Marianne Engelstad, bydelspolitiker i Sagene.

– Det er kort avstand til de nye blokkene i Grefsen Stasjonsby og det blir stadig flere boliger i området. Det er jo bare en kort trikketur hit for flere bydeler, legger Engelstad til.

Og trekker frem at Nordre Åsen også ligger i gangavstand fra t-banen på Storo og Sinsen, det er kort vei til toget på Grefsen, og alle bussene på Ringveien og Trondheimsveien er også i gåavstand.

Bandy er populært i Skeid, og med lang historie. Foto: SKEID

Banemesteren

– Jeg prøver å være ute med en gang det er minusgrader, men med kunstfrossen bane så hadde det vært mye enklere å holde banen åpen, sier banemester Helge Holter ved Nordre Åsen.


– Det er alltid fullt her når vi har is, så banen er veldig populær, fortsetter han.

– Det er ikke bare bandylagene som har glede av banen, hit kommer det både barnefamilier, gamle skøytehelter, og ungdom på uformell trening.

LES OGSÅ: Her frir Egil til Hanne over Oslo, etter en særdeles sprek oppvarming til frieriet!

Helt siden 2003

Holter kan videre fortelle at hovedstyret i Skeid, allerede i 2003 startet arbeidet med å få laget en utviklingsplan for Skeidbanen, og hvor man blant annet satte som mål å få til en kunstisflate på øvre grusbane. Dette la grunnlaget for det arbeidet som har foregått siden, for å få til kunstis på Skeidbanen.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...