Nordre Aker Budstikke

Lager sykkelfelt:

I sommer blir det trolig parkeringsforbud her

Gateparkeringen med små og store kjøretøyer i Grefsenveien, mellom Disen og Glads vei, blir det snart slutt på. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bymiljøetaten er klar for å lage sykkelfelt i Grefsenveien. Dermed er det slutt på den utskjelte tungtransportparkeringen – og all annen parkering – i veien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 15:04

GREFSEN: I desember i fjor vedtok bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker å sende en henstilling til Bymiljøetaten om å innføre parkeringsforbud for tunge kjøretøyer i Grefsenveien fra Disen trikkeholdeplass og oppover.

Det ble i vinter avslått av Bymiljøetaten, med begrunnelse i at parkeringen ikke er til hinder for fremkommeligheten i veien.

LES OGSÅ: Onsdag: Lastebilen sto parkert i Grefsenveien, da den svingte ut i veien braste den inn i siden på trikken som kom forbi

Bildet viser ulykken 23. mai.

Ønsket sykkelfelt

Bymiljøetaten har nemlig hatt andre planer for strekningen. Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om at etaten, i forlengelse av Grefsenveien-utbedringen (mellom Storo og Disen vendesløyfe), ønsker å lage sykkelfelt mellom Disen trikkeholdplass og Glads vei på Grefsenplatået.


– Her ønsker vi å etablere sykkelfelt. Det vil svare på bydelens ønske om parkeringsforbud på denne strekningen. Bymiljøetaten har bedt om et møte med bydelsutvalget for å høre bydelens innspill og ønsker for denne strekningen, sa sykkeldirektør Rune Gjøs til Nordre Aker Budstikke i mars.

Han antydet at endringen ville kunne skje raskt.

– Der trenger vi bare å fjerne gateparkeringen og male opp sykkelfelt i eksisterende veibredde, sa Gjøs.

Liv Jorun Andenes og Rune Gjøs fra Sykkelprosjektet i Bymiljøetaten, her i Grefsenveien i vinter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tidligst i juli

Nå har Bymiljøetaten sendt ut et «nærvarsel» til bydel, foreninger, etater og nærliggende barnehager, med tilbakemeldingsfrist 29. juni. Saken skal behandles i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité (MPS) 28. mai. Deretter går den videre til bydelsutvalget 14. juni.


Det går frem at Bymiljøetaten planlegger å gjennomføre tiltaket «tidligst i juli 2018». Den aktuelle strekningen er en del av "Plan for sykkelveinettet i Oslo."

– Etablering av sykkelfelt her er et viktig bidrag til en sammenhengende sykkelrute over Storo mellom boligområdene på Kjelsås og Grefsen og sentrum, skriver etaten.

Som en følge av tiltaket vil all gateparkering langs Grefsenveien på dette strekket bli fjernet.

LES OGSÅ: Innbyggerinitiativet: Her er de alternative sykkelrutene til Grefsenveien

Gallup

Hva mener du om sykkelfelt i denne delen av Grefsenveien?

Vis resultat

Mister gateparkeringen

Nestleder i MPS-komiteen, Ingeborg Briseid Kraft (V) løftet parkeringsutfordningene opp på lokalpolitikernes bord i august i fjor, etter flere innspill fra lokalmiljøet.

Ingeborg Briseid Kraft (V). Foto: PRIVAT

Hun ble skuffet av Bymiljøetatens avvisning av BUs parkeringsforslag i fjor, men synes de siste signalene fra etaten er gode nyheter.

– Jeg tenker det er dumt for de som bor i Grefsenveien å miste gateparkeringen, men jeg støtter sykkelprosjektet og synes det er bra at det tilrettelegges bedre for sykkel i Oslo, sier Kraft, og legger til:


– Grefsenveien er såpass uoversiktlig i svingen overfor Disen at jeg mener det å fjerne gateparkeringen på denne strekningen også er bra for trafikksikkerheten.

23. mai krasjet en lastebil som hadde stått parkert langs Grefsenveien inn i en trikk, da lastebilen svingte ut i veien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Lastebilen svingte ut fra parkering langs Grefsenveien og krasjet i trikken

Illustrasjon: Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...