ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Gjennom ti år har de hjulpet nesten 160 småbarnsfamilier

Home-Start Familiekontakten i Bydel Nordre Aker fyller 10 år. Foto: Mats Kalland/Home-Start Norge

– De neste ti årene skal vi fortsatt støtte og avlaste småbarnsfamilier som bor i bydelen, og satse på et jevnt tilsig av frivillige, sier Matilde Aas Hansen, koordinator ved Home-Start i Frelsesarmeen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2021 kl 18:59

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Det er ti år siden Frelsesarmeens barne- og familievern startet opp Home-Start Familiekontakten i Bydel Nordre Aker.

Matilde Aas Hansen, koordinator ved Home-Start Familiekontakten (HSF) i bydelen, sier til avisa at siden oppstarten har avdelingen med frivillige familiekontakter hjulpet nesten 160 familier med til sammen 303 barn.

Nå håper de på å kunne tilby god hjelp og støtte også de de neste ti årene.

– De neste ti årene skal vi fortsatt støtte og avlaste småbarnsfamilier som bor i bydelen, og satse på et jevnt tilsig av frivillige, sier Aas Hansen, og legger til at de alltid er på utkikk etter flere frivillige til arbeidet, og oppfordrer frivillige til å kontakte matilde.aas.hansen@frelsesarmeen.no.

Foto: Helene Nøkland Lund

ANNONSE

Mer om Home-Start

Foto: Helene Nøkland Lund

I en pressemelding til Nordre Aker Budstikke beskrives Home-Start slik:

I Frelsesarmeen barne- og familievern (FA BFV) jobber vi for at barn og deres familier skal få en bedre morgendag. Vi vet i dag mye om viktigheten av forbyggende arbeid og tidlig internering for å kunne skape en forandring. Home – Start Familiekontakten er et familiestøtteprogram for småbarnsfamilier. Vårt mål er gjennom helsefremmende og forebyggende arbeid å redusere og forhindre stress i familiene. Ved å avlaste foreldrene, støtte og styrke foreldrerollen, tilby foreldreveiledning og nettverksbyggende aktiviteter.

Familiene tar enten kontakt selv eller blir henvist fra helsepersonell eller andre offentlige instanser i bydelen (f.eks. helsestasjon, barnevernet, barnehagene, skolehelsetjenesten, ppt, NAV, fastlege, sykehus m.m.). De nevnte instanser er i kontakt med mange familier som trenger hjelp, men hvor problemene ikke er alvorlige nok til at det settes inn tiltak fra det offentlige hjelpeapparatet.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE