Nordre Aker Budstikke

Idrettsbyråden inn i ballbingekonflikten

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen og daglig leder i Lyn, Sjur Skridshol, under en befaring på Kringsjå i mai. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil se nærmer på ballbingekonflikten på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2018 kl 16:14

KRINGSJÅ: Torsdag skrev Nordre Aker Budstikke om den fastlåste ballbingekonflikten på Kringsjå.

Lyn trekker seg nå fra prosjektet, og krever kompensasjon på 270.000 kroner for opp mot 1000 dugnadstimer klubben brukte på bingene.

Bygget på dugnad

De tre ballbingene ble bygget på dugnad av Lyn, på Kringsjå skoles område, etter at prosjektet tok form i 2015. Ifølge Lyn var det gjort en avtale om fordeling av brukstid mellom klubben og skolen, ved tidligere rektor.

Denne bruksplanen er skrudd opp på tre plakater rundt på ballbingene. I hovedsak skulle skolen ha eksklusiv bruksrett i skoletiden, og Lyn eksklusiv rett på ettermiddags- og kveldstid.

Konfliktens kjerne. Bruksplanen ble godkjent, trykket opp på skilt og montert på ballbingene. Men så satte skolen ned foten. Nå sier også Kulturdepartementet nei. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Ballbingene er delvis spillemiddelfinansiert, og Lyn forteller at de fikk godkjenning for den skisserte bruksplanen fra Bymiljøetaten før søknaden om spillemidler ble sendt inn.

Sendte til Kulturdepartementet

Kringsjås nye rektor, Jannicke Argren, påpekte i vinter at bruksavtalen strider med regelverket for spillemiddelfinansierte nærmiljøanlegg. Da Bymiljøetaten ble konfrontert med dette, sendte de saken til avgjørelse i Kulturdepartementet, som i august i år konkluderte med at bruksavtalen ikke kunne godkjennes for et spillemiddelfinansiert anlegg.

Til Nordre Aker Budstikke sier daglig leder i Lyn, Sjur Skridshol, at banene aldri var ment å skulle være et nærmiljøanlegg, men et anlegg for skolen og klubben. Hadde dette blitt opplyst tidligere ville klubben funnet andre måter å finansiere ballbingene på, sier han.

Lyn trekker seg fra prosjektet, og krever tilbakebetalt utlegg og kompensasjon for 1000 dugnadstimer. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Les hele bakgrunnen for konflikten, med kommentarer fra Lyn, Kringsjå-rektor og Bymiljøetaten, her!

Idrettsbyråden vil bidra til løsning

Etter at Nordre Aker Budstikke omtalte saken, vil idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) nå prøve å finne en løsning.

– Jeg har lest saken. Det er et strengt regelverk når det gjelder spillemidler og nærmiljøanlegg, og Oslo kommune må følge de nasjonale retningslinjene, sier Hansen.

Hun sier fredag ettermiddag at hun vil sette seg grundig inn i saken så raskt hun får anledning.

– Er det noe jeg kan bidra med for å få løst denne fastlåste konflikten, så skal jeg gjerne hjelpe til med det.


Les hele bakgrunnen for konflikten, med kommentarer fra Lyn, Kringsjå-rektor og Bymiljøetaten, her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...