Nordre Aker Budstikke

Idrettsbyråden: – Korsvoll skal ikke dyttes nedover på listen

De møtte mannsterke opp på Korsvolls nye kunstgress, forrige fredag: Fra venstre byrådssekretær Frode Kyvåg, styreleder i Korsvoll IL, Jon Bergundhaugen, fra fotballgruppa, Lars Ritland, håndballgruppas Karl Ove Sørensen, men med idrettsbyråd-sjefen foran, Rina Mariann Hansen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den nye byråden for kultur-, frivillighet og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), dro til Korsvoll på besøk, også for å ta en titt på det nye kunstgresset. Men det ble Korsvollhallen, eller mangel på hall, som fikk mest oppmerksomhet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2015 kl 07:04

KORSVOLL: Flott nytt kunstgress på plass på Korsvoll. Undervarmen mangler, men i løpet av våren regner klubben med at alt er på plass, både over og under det nye gresset.

– Fotball er helårsidrett. Vi vil ha tilbud til barna så lenge som mulig – hele året, sa Johan Baade-Mathiesen i Korsvoll Fotball, til Nordre Aker Budstikke tidligere i høst.

I hovedsak er det klubben som står for størsteparten av investeringen til undervarmen i kunstgresset, som foreløpig er estimert til rundt 3,5 millioner kroner, og dekkes dels med egenkapital og dels med banklån.

– Og i tillegg til klubbens egen innsamling ved salg av andeler i prosjektet www.undervarme.no, hvor privatpersoner kan støtte prosjektet direkte, oppfordret Baade-Mathiesen.

Styreleder i Korsvoll IL, Jon Bergundhaugen fikk tid til å snakke om kunstgress, men ikke minst hall, med byråd Rina Mariann Hansen (Ap), da hun besøkte Korsvoll fredag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


LES OGSÅ: Da korsvoll-barnehagen fra 2007 ble kontrollmålt, var den nesten 140 kvadratmeter mindre enn den var godkjent for

Byrådsmeldingen

Idrettsbyråden kom på besøk fredag, ikke minst for å ta en titt på det helt nye kunstgresset. Men det var den nye Korsvollhallen, eller mangelen på den, som fikk mest oppmerksomhet under byrådens besøk.

Da det nye byrådet kom sammen etter valget, kom følgende glamelding gjennom byrådsmeldingen:

«Byrådet vil i sitt arbeid vektlegge gjennomføring av allerede planlagte idrettsprosjekter, herunder Jordal Amfi, anlegg på Voldsløkka, Lillomarka arena, Dælenenga fleridrettshall, Åsland skytebane og flerbrukshaller på Lambertseter, Grorud, Årvoll og Korsvoll».

LES OGSÅ: Kjelsås i håndballstøtet - mange spillere tatt ut til regionssamling

Har ventet i 12 år

Men kan Korsvoll-folket tro på det de leser og hører?

De første foreldrene og idrettslagansatte som begynte å jobbe for en idrettshall på Korsvollbanen, har voksne barn nå. For så lenge som tolv år har mange i nærmiljøet kjempet for en hall.

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen mottar korsvollvimpel fra styreleder i Korsvoll IL, Jon Bergundhaugen inne på Korsvollhuset. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Trener i seks andre haller

Det er sikkert ikke lett å være en stor håndballgruppe, med flere hundre medlemmer, men uten egen hall.


– Vi trener rundt i seks andre haller. Ikke bare mye kjøring hit og dit, men i tillegg blir det også veldig dyrt, sa styremedlem i håndballgruppa, Karl Ove Vika Sørensen, til byråd for kultur-, frivillighet og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), som for første gang tok en nærmere titt på Korsvoll-anlegget.

Klubben har til sammen rundt 1500 medlemmer.

– Hva ligger i å vektlegge gjennomføring av allerede planlagte idrettsprosjekter, som nye Korsvollhallen?

– Det betyr i hvert fall at hallen nå går sin gang. Når KUV, altså konseptutvalgsutredningen, er klar, starter forprosjekteringen. Når et kvalitetssikret forprosjekt er på plass, så må det bevilges penger til hallen gjennom budsjettbehandling. Men det kommer ingen prosjekter inn foran Korsvollhallen nå, og hallen blir heller ikke dyttet lenger ned på listen, lover byråden.

– Hvis alt går etter planen så er denne hallen oppe i løpet av vår første byrådsperiode, mener Hansen.


Som også legger til at hun spesielt vil følge med på den videre utviklingen av arbeidet med hallen, med bakgrunn i at det så langt har gått så mange år, uten at et spadetak er satt i jorda for den nye hallen.

LES OGSÅ: Slik kan det bli på Kringsjå ved idrettsklubben

Hjelper med løfter

– Er du beroliget, styreleder Jon Bergundhaugen?

– Veldig hyggelig og bra at byråden kommer hit på besøk, ser og hører om vår historie. Korsvoll fortjener virkelig en hall på plass snart. Og ja, det hjelper på at byråden nå sier at hun vil følge opp hallen, og garanterer at vi ikke blir dyttet nedover på prioriteringslisten, til fordel for andre prosjekter som kan dukke opp underveis i prosessen, sier Bergundhaugen.

Selve reguleringsplanen for hall på Korsvollbanen ble godkjent for rundt to år siden.
Byrådssekretær for tidligere idrettsbyråd Guri Melby (V), Frida Blomgren, har uttalt til Nordre Aker Budstikke at mulig prislapp på den planlagte Korsvollhallen er på rundt 100 millioner kroner. En hall som eksempelvis den nye ved Grefsen barneskole.

LES OGSÅ: Vinteridretter og sommeridretter? Det var før det...

– Ikke skreket høyt nok?

Jon Bergundhagen har tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke at IL'et nesten daglig får spørsmål fra medlemmene og foreldrene om «hva skjer med Korsvollhallen.»

– Det er egentlig helt utrolig at vi har blitt dyttet så langt ned på prioriteringslisten i alle disse årene. Kanskje har vi vært for «korrekte», og ikke skreket høyt nok i gangene på Rådhuset? Det er trist hvis systemet fungerer slik, sier Bergundhaugen.

Noe han også tok opp med byråden.

– Nei, slik skal det ikke være, at de som roper høyest får det de vil ha først, understreket byråden under korsvollbesøket.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...