Nordre Aker Budstikke

«Med lidenskap for idrett»

Idrettsungdomsskolen vil inn her

SOGN: Tidligere Sogn videregående huser nå blant annet nye Blindern videregående. Men likevel er det plass til flere i de tidligere skolebygningene ved Ullevål. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Skolen skal etter planen åpne allerede neste høst, og det jobbes for å få leieavtale på plass. – Vi opplever stor interesse rundt skolen fra idrettslag, foreldre og klubbtrenere, ifølge toppidrettssjef ved Wang, Håvard Johansen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2015 kl 17:43

SOGN/OSLO: Leieavtale med aktuelle utleiere for skolefasiliteter er ennå ikke landet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Nordre Aker og skolelokalene på Sogn er definitivt veldig aktuelle. Vi er i dialog med Undervisningsbygg, men foreløpig har kommunen ikke bestemt seg for hva som skal skje med disse lokalene videre, sier toppidrettssjef for Wang sentralt, Håvard Johansen, og understreker at lokalene også må renoveres før eventuelt Wang Ung Oslo skal flytte inn.

Beliggenhet

Han fortsetter.

– Beliggenheten til tidligere Sogn videregående-lokalene passer veldig bra, både i forhold til treningsfasiliteter og kollektivløsninger, så vi håper jo på å få til en løsning her, sier Johansen.


Les også: Det lille huset gikk nesten 4 millioner over takst

En idrettsungdomsskole i regi av Wang, vil tufte på de samme verdier Wang Toppidrett på videregående nivå har. Det unike ungdomsskoletilbudet vil ifølge Johansen legge til rette for aktivitet og trening med det lange perspektivet som fokus for at idrettsungdom skal ha livslang glede og læring i idretten.

Lidenskap for idrett

Så langt er nærmeste idrettsungdomsskole i Bærum, Bekkestua, i regi av NTG, Norges Toppidrettsgymnas.

– Som våre toppidrettsgymnas, skal også Wang Ung holde et høyt faglig nivå for engasjerte og resultatorienterte ungdomsskoleelever, med en lidenskap for idrett, skriver skolen selv.

Johansen fortsetter.

Sentrum?

– Vi har jo bare tiden av veien, for vi satser på å åpne ungdomsskolen allerede neste høst, høsten 2016. Derfor må vi samtidig også se etter andre muligheter og lokasjoner. Som for eksempel i sentrum. Wang Toppidrettsgymnas ligger jo midt i sentrum, og det fungerer veldig fint med tanke på kollektiv transport til forskjellige treningsarenaer, legger Johansen til.

Men uansett, en rektor må på plass tidlig i en skoleprosess. Annonse er lagt ut og søknadsfristen til stillingen går ut 5. juni.

Rektor

– Dette er en annerledes og spennende rektorjobb. Vi har fått inn noen søknader allerede og regner med at stillingen er attraktiv, sier Johansen, og legger til at interessen er stor før det er sikkert hvor skolen skal åpne.

– Vi opplever stor interesse rundt denne skolen fra idrettslag, foreldre og ikke minst trenere i klubbene rundt om. Det virker som behovet er stort, avslutter Johansen.


Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Utdanningsetaten for kommentar, og oppdaterer saken.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...