Nordre Aker Budstikke

Ikke alle vil ha mer asfalt på kirkegården

En av gangveiene på kirkegården med tilsynelatende ny asfalt. Foto: Kristin Tufte Haga

– Jeg møtte flere andre besøkende som opplevde dette som svært ødeleggende og som reagerte med vantro, ifølge Tron Rosen om asfaltering av gangveiene på kirkegården.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 09:06

GREFSEN:Det er tydelig ny asfalt på flere av gangveiene på Grefsen kirkegård. Og fortsatt noen grusveier også, da avisa er innom torsdag denne uka:

– Jeg gikk en tur på Grefsen kirkegård, som har blitt et fantastisk sted for å besøke våre kjære som ligger gravlagt der, men også for å gå en tur i det som har blitt en velstelt «park». På dagens tur var de i full gang med å asfaltere koselige og gruslagte gangveier. Jeg møtte flere andre besøkende som opplevde dette som svært ødeleggende og som reagerte med vantro. Jeg mener dette er vandalisering som må stanses, ifølge Tron Rosén til avisa tidligere denne uka.

Fortsatt noen grusveier igjen på kirkegården da avisa er innom torsdag. Foto: Kristin Tufte Haga

Seksjonsleder i Gravferdsetaten, Tapani Souza Neves, forklarer hvorfor det nå ha blitt mer asfalt på kirkegården:

– Dette handler mye om mindre vedlikehold og mindre vannansamlinger på veiene på kirkegården. Vi har asfaltert det som planen i denne runden nå. Så får vi se på sikt om det blir flere av grusveiene som skal asfalteres, sier Neves.


Om hva det koster å asfaltere på kirkegården, viser han til kollega og spesialkonsulent Per Brunstad:

– Vi har nå asfaltert tilsammen rundt 1050 kvadratmeter på Grefsen kirkegård, mellom 90.000 og 100.000 kroner har dette kostet.

Han legger også til at det har kommet henvendelser fra rullestolbrukere og andre om at det er tungt å rulle og trille på grusveiene på kirkegården.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...