Nordre Aker Budstikke

Ingen fra Nordre Aker i bystyret: – Det er helt klart uheldig

NORDRE AKER BYDELSUTVALG: Nestleder i bydelsutvalget i Nordre Aker, Erik Borge Skei (V) (t.h.) mener det er uheldig at Nordre Aker ikke har lokal representasjon i bystyret. Det er likevel mye man kan få til som aktive bydelspolitikere, sier han. Her sammen med BU-leder bent Gether-Rønning (H). Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

– Men det er mulig å få til overraskende mye som aktiv politiker i bydelsutvalget, sier BU-nestleder Erik Borge Skei (V), som nå stiller som bystyrerepresentant.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2015 kl 00:39

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke fortalte i forrige uke at ikke én av de 59 faste representantene i Oslo bystyre har adresse i Nordre Aker. Nærmest er Høyres Kristoffer Gustavsen, som bodde på Grefsen da han ble valgt i 2011, men som nå bor i bydel Frogner.

– Det gjør at det ikke er så mye lokalkunnskap om bydelen i Rådhuset, sa Gustavsen til Nordre Aker Budstikke, og trakk fram utbyggingssakene på Rønningen Folkehøgskole og Frysja, samt tennishallsaken på Grefsen som eksempler på saker der det mangler lokalkunnskap om Nordre Aker i bystyret.

Nestleder i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker, Erik Borge Skei fra Venstre, deler Gustavsens bekymring.

– Overraskende hva man kan få til

– Det er helt klart uheldig. Samtidig har jeg opplevd at det er mulig å få til overraskende mye som aktiv politiker i bydelsutvalget gjennom godt samarbeid både med byrådet og egen bystyregruppe. Det skyldes ikke minst gode innspill fra lokalbefolkningen. Likevel håper jeg Nordre Aker blir bedre representert etter høstens valg, sier Skei.

Han er nå nestleder i bydelsutvalget og første nestleder i Oslo Venstre. Ved høstens valg stiller han på 8. plass på Oslo Venstres bystyreliste.


Venstre har i dag fem representanter i bystyret, og to byrådet. Med fortsatt byrådsrepresentasjon mener sier Skei at hans plass fort kan bli en vippeplass og ha reell mulighet for å komme inn i bystyret.

LES OGSÅ: Eldre kvinne fikk «medisinsk undersøkelse» av falsk hjemmehjelper

Oppfordrer til å gi personstemmer

Både Kristoffer Gustavsen og Ivar Johansen (SV) understreket viktigheten av at Nordre Akers innbyggere ved valget til høsten gir personstemmer til sine lokale representanter, uavheging av hvilke partilister de stemmer på.

Dette er Skei enig i:

– Det er ønskelig at bystyret er representativt, også geografisk. Sammensetningen blir avgjort av partienes lister, men selvsagt også av i hvilken grad beboerne gir ekstra støtte til egne kandidater. Vi vet det har vært kampanjer med kumuleringer i alle fall lengre vest i byen, og selv om man heller bør sørge for dyktige enn kun lokale kandidater, er det nok en fordel om Nordre Aker blir bedre representert enn nå etter neste valg.


LES OGSÅ: – Slapp av. Ungen din kan aldri bli FOR mentalt sterk

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...