Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ingen var større enn Storo i jubileumsåret

OSLOS STØRSTE KJØPESENTER: Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard er fornøyd med at Storo Storsenter nok en gang er på omsetningstoppen i Oslo. Bildet er tatt i forbindelse med at SkjeriOslo.nos lesere kåret senteret til Byens beste kjøpesenter i 2012. Senteret vant kåringen også i 2013. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Storo Storsenter troner nok en gang på omsetningstoppen blant kjøpesentrene i Oslo. Senterdirektør Unni Merethe Aasgaard varsler flere nyheter i 2015, blant annet en skatepark.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 02:11

STORO: Kundene la igjen 2,136 milliarder kroner hos det Thon-eide kjøpesenteret i Vitaminveien i fjor.

Det er en økning på 2,1 prosent fra 2013, og plasserer Storo foran CC Vest, Alna og Oslo City, viser omsetningstallene fra landets kjøpesentre, som ble offentliggjort 15. januar.

På landsbasis er Storo det syvende største kjøpesenteret, målt i omsetning. Størst i kongeriket er Sandvika Storsenter, også det Thon-eid, med en omsetning på 3,244 milliarder kroner i 2014. (Se statistikk i faktaboksen til høyre. Nederst i artikkelen dersom du leser på mobil.)

Vekst i julehandelen

I 2014 feiret Storo Storsenter sitt 30-årsjubileum. For senterdirektøren smakte det ekstra godt å beholde kjøpesentertronen i hovedstaden i et slikt merkeår.

– Dette er veldig moro! stråler senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.


– Nå har vi vokst i 2013 og 2014. Nå må vi sette oss ned og se på hvordan vi skal klare å øke også i 2015.

Fjerde kvartal var godt med på å trekke årsresultatet opp. Senteret omsatte i desember alene for 380,3 millioner kroner.

– Julehandelen er viktig for et kjøpesenter. Det gikk bra i fjor og gjorde at vi kom godt ut både totalt og i jula. Julehandelen økte 3,7 prosent målt mot 2013, sier Aasgaard.

Fashion on ice på skøytebanen

Hun stiller ikke helt blankt når det gjelder å finne en oppskrift for videre vekst. På spørsmål om hva som er årsaken til suksessen etter at senteret ble utvidet i 2010, svarer senterdirektøren:

– At vi skiller oss ut, og er annerledes.


Aasgaard peker blant annet på skøytebanen på Storotorget, som har vært et populært innslag i nærmiljøet de siste tre årene.

– Når jeg kikker ut på torget nå mens vi snakker sammen, er det en barnehage ute på isen. Skøytebanen brukes hver dag, også på formiddagen. Og i helgene er det helt fullt! Hver lørdag har vi dessuten skøyteinstruktører her. Det er veldig populært.

Sener i måneden inviterer Aasgaard på «fashion on ice» med vintermote, og i februar skal vårmoten vises fram – på isen, hvis været tillater det. Før jul var det juleshow på skøytebanen.

Tips Nordre Aker Budstikke!

Lanserer skatepark

Aktiviteten på Storotorget har gitt mersmak. Og Aasgaard har store planer for at torget skal være en «kul og annerledes» møteplass også etter at skøytebanen smelter bort en gang rundt mars.


– Vi jobber med å få etablert en skatepark, og er i en prosess for å bestemme oss for leverandør nå. Det skal styrebehandles i slutten av januar, og går alt som vi ønsker er parken på plass i løpet av våren, sier Aasgaard.

Men det er ikke de eneste endringene i 2015:

  • Le Café er avviklet, og det jobbes med å få inn et outlet av noe slag i lokalene.
  • Designtorget i første etasje flyttet ut etter jul. Inn kommer Synsam.
  • Lucky Duck i andre etasje avvikles denne uken, inn i lokalene kommer Bagorama.
  • Dessuten flytter Spy Shop, som har holdt til i nabobygget («Expert-bygget»), inn på senteret i år.


Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nye, gratis nyhetsbrev her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...