Nordre Aker Budstikke

Stor skogbrannfare:

Innfører totalforbud mot bruk av åpen ild i nærheten av marka

7. mai brant det ved Utsikten på Engebråten. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

På grunn av tørke og varmt vær er det nå totalforbud mot bruk av åpen ild i nærheten av skog og mark.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2018 kl 15:52

OSLO: Det melder brannvesenet i Oslo tirsdag ettermiddag.

Så sent som søndag kunne Aftenposten melde at brannvesenet i Asker og Bærum, Follo og Øvre og Nedre Romerike har innført totalforbud mot å bruke åpen ild i skog og utmark i Oslos nabokommuner. Dette omfatter også bruk av engangsgriller i parker og andre steder.

Det var imidlertid ikke aktuelt å innføre et tilsvarende totalforbud i Oslo, opplyste vakthavende stabssjef Fredrik Frøland i Brann- og redningsetaten i Oslo, til avisen.

LES OGSÅ: 7. mai brant det i skogen på Engebråten, og 8. mai brøt det ut brann i skogen på Grefsenkollen

Skogbrann på Grefsenkollen 8. mai. Foto: Odd Jarle Østvik / Leserfoto

Forbud fra og med tirsdag

Nå har pipen fått en annen lyd:

– Meteorologisk institutt varsler meget stor skogbrannfare i Oslo og på Østlandet. På grunn av dette har brannsjefen i Oslo innført totaltforbud mot åpen ild i nærheten av skog og mark, skriver brannvensenet i Oslo på sine Facebook-sider i ettermiddag.

Se skogbrannvarslet på Yr.no.

I utgangspunktet er det uansett ikke tillatt å fyre opp bål mellom 15. april og 15. september. Men loven gir unntak der det opplagt ikke kan bli brann, som på tilrettelagte bålplasser og på stranden.


Med totalforbudet er unntaket fra regelen trukket tilbake. Brannvesenet forklarer:

– Det er ikke lov å bruke grill i marka eller på øyene i Oslofjorden, det er ikke lov å tenne opp bål på de vanligvis godkjente bålplassene, og det er ikke lov å tenne opp små kaffebål. Kort og godt - all åpen ild er forbudt.

På Twitter presiserer Brann- og redningsetaten at «Forsvarlig grilling under oppsyn i byparker er lov».

Ved brann eller farlige situasjoner, ta kontakt med brannvesenets nødtelefon 110 umiddelbart.

LES OGSÅ: Mener Voldsløkka-grusen er «helt katastrofe»: – Har de prøvd å gå her med noe annet enn grove fjellstøvler?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...