Nordre Aker Budstikke

Rune kan bli sjef for 1800 ansatte og 53.000 innbyggere i Nordre Aker

Rune Hallingstad, rådmann i Ullensaker kommune, er innstilt som ny bydelsdirektør i Bydel Nordre Aker. Foto: Ullensaker kommune

Rune Hallingstad, nåværende rådmann i Ullensaker kommune, er innstilt i stillingen som ny bydelsdirektør i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2021 kl 13:07

NORDRE AKER: Det er Rune Hallingstad som er innstilt i stillingen som bydelsdirektør i Bydel Nordre Aker. Neste steg er nå en godkjenning i byrådet, før Hallingstad formelt blir tilbudt jobben. Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer vil han ha så ha frist til 22. april med å godta tilbudet.

– Jeg har gjennomført intervjuer fordi jeg ønsker jobben som bydelsdirektør, og ser frem til byrådets behandling 22. april, er det den nåværende rådmann i Ullensaker kommune ønsker å kommentere overfor Nordre Aker Budstikke fredag.

Det var elleve menn og fem kvinner som søkte på stillingen, slik Nordre Aker Budstikke tidligere har omtalt. Hallingstads navn gikk da ikke frem av lista, da tre av de mannlige søkerne var unntatt offentlighet.

Ansettelsesprosessen er gjennomført av Byrådsavdeling for helse, eldre og innbyggertjenester med bistand fra Byrådslederens kontor. Prosessen ble ledet av kommunaldirektøren i Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap av habilitetsårsaker, går det frem av innstillingen.

Om Rune Hallingstad

Rune Hallingstad er født i 1971, har befalsutdanning, og er i tillegg både sykepleier og statsviter. Han har jobbet med organisasjonsutvikling på Ahus, vært innom Helse- og omsorgsdepartementet, vært kommunalsjef for helse og omsorg i Enebakk kommune og fagleder for samhandlingsreformen i KS, samt rådmann i Sør-Odal kommune, før han fikk stillingen som rådmann i Ullensaker kommune i 2017.

Hallingstad har bodd på Jessheim siden 2012, etter noen år i Lørenskog. Han er gift og har to barn.

Åremålsstilling

Blant søkerne var to interne fra bydelen; fungerende bydelsdirektør Svein Børge Hoftun, som har vært HR-direktør siden 2016, og avdelingsdirektør Helse og mestring Camilla Glasø. (Se hele søkerlista lenger ned i saken).

Bydelsdirektørstillingen er et åremål på seks år. Tidligere bydelsdirektør Øyvind Henriksen sluttet 1. mars 2021, etter å ha vært å vært ansatt siden 2013. Han fikk åremålet forlenget i 2019, men valgte å fratre i år etter å ha fått jobben som kommunaldirektør i nye Nordre Follo kommune.

Kun én kvalifisert

Byrådsavdeling for helse, eldre og innbyggertjenester skriver at det etter søknadsfristens utløp i januar ble gjennomført intervju med fem kandidater, tre menn og to kvinner. To kandidater ble invitert til annengangsintervju. Kandidatene gjennomførte også en personlighetstest med tilhørende tilbakemelding.

Om stillingen står det at «Bydelsdirektøren skal arbeide med å videreutvikle tjenestetilbudet i bydelen og delta i kommunens pågående innovasjons- og moderniseringsprosesser. Tillitsbasert styring og ledelse er sentralt i Oslo kommune. Bydelsdirektøren må kunne sette tydelige mål og ha evne til å motivere sine medarbeidere ved å utvikle og dra nytte av deres kompetanse og kreativitet.»

Bydel Nordre Aker hadde ved inngangen til 2021 1811 ansatte i 1200 årsverk. Det bor om lag 53.200 mennesker i bydelen.

Ansatteorganisasjonene Fagforbundet, Akademikerne, Unio og YS har fått innstillingen til uttalelse, og Fagforbundet påpekte da at de stilte seg undrende til at kun en kandidat vurderes som kvalifisert til stillingen. Forbundet mener disse vurderingene kan være i strid med kvalifikasjonsprinsippet ved offentlige ansettelser.


Det går frem av innstillingen at Fagforbundets påpekning har blitt drøftet i et møte mellom kommunaldirektøren i Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap og Fagforbundet 22. mars.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med byrådsavdeling for helse, eldre og innbyggertjenester, som opplyser at de avventer kommentar til tilsetting er gjort.

Dette var den offentlige søkerlista til stillingen som bydelsdirektør i Bydel Nordre Aker

 • Hansen, Valeria (31) K Hotellvert 0551 Oslo
 • Aalberg, Jan Erik (53) M Daglig leder - 2013 Skjetten
 • Ramsøy, Iren (52) K Kommunalsjef helse og omsorg - 2670 Otta
 • Ghei, Chand Svare (44) M CTO Nordics - 1068 Oslo
 • Unntatt offentlighet, M
 • Unntatt offentlighet, M
 • Pedersen, Ulf (58) M NAV Leder - 3256 Larvik
 • Glasø, Camilla (64) K Avdelingsdirektør Helse og mestring - 1341 Slependen
 • Härenstam, Maria (43) K Avdelningschef administration och prevention - 12636 Hägersten, Sverige
 • Unntatt offentlighet, M
 • Birkeland, Leif (47) M konstituert direktør for helse, omsorg og sosiale tjenester - 5518 Haugesund
 • Ebrahimnejad, Masoud (54) M Avdelingsleder økonomi og integrering - 0483 Oslo
 • Hoftun, Svein Børge (54) M Avdelingsdirektør HR- og innovasjon - 0165 Oslo
 • Orlund, Anitia (56) K Prosjektleder - 2019 Skedsmokorset
 • Fredheim, Alexander Elias (33) M Tverrfaglig spesialist - 1386 Asker
 • Aubert, Christian Andreas (56) M Daglig Leder - 0855 Oslo

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...