Nordre Aker Budstikke

Inntrykkene synker inn

Grace fikk lesebriller som gjør at hun nå kan lese avisen uten problemer.

Heller ikke hjemreisen gikk helt etter planen. Tekniske problemer gjorde at flyet tilbake gjorde vendereise halvveis til Gardermoen og tilbake Istanbul, for nok et ufrivillig opphold der

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 11:58

KJELSÅS:Etter at den største bekymringen har lagt seg, retter vi fokus mot hvor mange timer vi blir forsinket.

Irritasjonen kommer fort, før vi tar opp tråden fra vår siste dag på Eyecampen i Tanzania. Landet er et av verdens fattigste, og vi har sett hvordan folk lever uten tilgang til helsevesen, og med et absolutt minimum av levestandard.

LES OGSÅ: Endelig på plass

Likevel er livsgleden sterk. Livet kan på ingen måte sammenlignes med det vi har i Norge, og vi kjenner på en takknemlighet for alt vi egentlig tar for gitt.

LES OGSÅ: Hvem får Sigurds briller?

Elasto hjalp oss med oversettelse fra Swahili til Engelsk. Foto: Specsavers


Det har vært veldig lange dager. Tidlig opp og sent i seng. Avreisen fra hotellet etter frokost, på humpete og fillete veier. Varmen som aldri slipper taket. Hele følelsesregisteret har vi vært gjennom: Glede og frustrasjoner hånd i hånd, og nødvendigheten av å tilpasse seg miljøet vi er i.

LES OGSÅ: Han fikk Sigurds briller

«African time», sier det meste. Menneskene med alle sine unike historier. Skolejentene med store minusstyrker, som med riktige briller kan følge undervisningen, eller voksne menn som med briller kan fortsette med å brødfø familien sin.

LES OGSÅ: Måtte takle strømstans

Så en stor takk til alle som har tatt turen til Specsavers med sine brukte briller. Til neste tur vil vi gjerne ha flere solbriller, da solen er et stort problem i Afrika, som fører til nedsatt synshelse hos mange.


LES OGSÅ: Endelig kan hun følge med på undervisningen igjen

Vel hjemme er det tid for å la alle inntrykkene synke inn. Det tar lengre tid enn vi tror. En slik tur er ikke noe man bare «rister» av seg etter et par dager.

Men ett er sikkert: Vi har sett at det nytter, at brillene kommer frem dit de skal og at dine brukte briller bidrar til å hjelpe et annet menneske med sitt viktigste sanseapparat.

LES OGSÅ: Sterke inntrykk i varmen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...