Nordre Aker Budstikke

Inviterer deg til møte om det store vannprosjektet

Det er store arbeider på gang, i forbindelse med oppgradering av Oset Vannbehandlingsanlegg. Foto: VANN- OG AVLØPSETATEN

Om arbeidene og endringene ved og i Oset vannbehandlingsanlegg ved Maridalsvannet, arbeider som skal pågå i flere år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2017 kl 23:39

KJELSÅS: – Oslo er en by i sterk utvikling. Innen 2030 forventer vi at innbyggertallet øker fra omtrent 615 000 til over 800 000 personer. Vi har en sårbar drikkevannssituasjonn. 90 prosent av drikkevannet kommer fra Oset vannbehandlingsanlegg.
Vi skal opprette nye rentvannbassenger for å øke kapasitet og beredskap, skriver Vann- og avløpsetaten på egne hjemmesider.

De er allerede i gang med forberedelser og arbeidet med utvidet vannbehandlingsanlegg ved Oset. Utkjøring av masser fra fjellet er bestemt å kjøres via den gamle anleggsveien som kommer ut ved Sagadammen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fire nye bassenger

Nye bassenger vil bedre beredsskap - beredskapsvann ved uforutsette større hendelser i vannforsyningen som driftsstans ved anlegget eller ledningsbrudd.

– Vi skal bygge fire nye fjellhaller hvor vi kan lagre 100 000 m3 mer vann. Riggområdet vil ligge langs adkomstvegen til administrasjonsbygget ved Oset. Arbeidet vil pågå fra høsten 2017 - 2021, kan det videre informeres om.

Og som ikke har noe med de pågående arbeidene i Kjelsås-området ellers, med deponi ved utfartsparkeringen ved Oset, der Vann- og avløpsetaten skifter gamle vannrør - les tidligere sak her.


Mye mer åpent rundt vannbehandlingsanlegget nå, etter at det er hugget mange trær og ryddet rundt og ved området. Anleggsbrakkene til venstre i bildet ble satt opp for en stund siden, i forbindelse med de store arbeidene som er i gang, og skal vare i flere år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Møte

Men, i tillegg inviterer nå Vann- og avløpsetaten deg på møte om disse kommende arbeidene og om prosjektet - onsdag 20. september, klokken 18.00 på Rønningen folkehøgskole i Myrerskogveien 54.

Flere har også fått invitasjon direkte i postkassene.

Maridalsvannet - Oslos drikkevann. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Planforslaget ble ferdig behandlet i Plan- og bygningsetaten, og sendt Byrådsavdeling for byutvikling til politisk behandling 15. september 2016. Oslo bystyre vedtok reguleringsplanen for tiltaket 1. mars 2017.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...