Nordre Aker Budstikke

Inviterer til stort beboermøte: – Hvordan vil du ha det her?

Erik Høydal, Gudveig Henryette Aaby, Marianne Tveit med poden på armen, og Paal Schjerven på Disenjordet. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KRISTIN TUFTE HAGA

Hvordan vil du ha det på Disenjordet, eller heter det Gransjordet? Eller kanskje blir det Grefsenparken, eller hva med Grefsenjordet? Det skal det også snakkes mer om ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2017 kl 14:25

DISEN: Møtet er onsdag 15. november på Svetter'n, klokken 18.00.

– Vi har lagt oss på et familievennlig lavterskelsnivå for dette møtet. Vi ønsker først og fremst å skape engasjement, interesse og begistring, inviterer en av initiativtagerne til planene om makeover på Disenjordet, Marianne Tveit - se egen facebookside for prosjektet her.

Eller er det mer riktig med Gransjordet, for historien forteller om en Gran som i gamle dager leide deler av jordet, og at grøntområdet egentlig er oppkalt etter denne Gran. Men det har også kommet andre forslag om hva jordet bør hete eller kalles- les mer forslagene og om vognmann Gran lenger ned i saken.

LES OGSÅ: Hvorfor heter en så staselig bygning Svetter'n?

Svetter'n - en flott bygning - eies og driftes av Disen og Grefsen Vel. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Tanker, behov og muligheter

Tveit fortsetter:

– I møtet vil vi kort informere litt om tanker, behov og muligheter rundt parken og så starte idemyldring, drodling, tegning og bidrag til forslagskassa. Vi håper det kommer beboere i alle aldre, og gjerne barnefamilier. Vi skal ha det hyggelig, servere boller og saft, og så håper vi også på mange fine tegninger fra barna, sier Tveit.

Tegninger som kanskje senere kan brukes i senere lokale "utstilliner" eller som modeller til noen av de nye lekeapparatene på jordet? 

I sommer møtte Nordre Aker Budstikke representanter fra Grefsen- og Disen Vel og beboere ved jordet. De ønsker å dytte på oppgraderingen av det store Disenjordet, eller Gransjordet.


– Uavhengig av hva som skjer med tennisgruppas hallplaner eller ikke, så ønsker vellet og nabolaget nå å dytte denne saken opp og frem. Hva vil folk ha her, hvordan tenker man at området kan brukes av mange flere, til mye mer?

Sa Erik Høydal og Paal R. Schjerven fra Grefsen- og Disen Vel i saken fra i sommer - her kan du lese hele den tidligere saken, og se alle forslagene som ble nevnt for jordet.

Når det gjelder tennishallsaken, så har Grefsen Tennisklubb anket avslaget fra Fylkesmannen på dispensasjon i saken, som skulle gi tennisklubben lov til å bygge permanent hall over de nederste tennisbanene på jordet, uten reguleringssak. I skrivende stund og etter det lokalavisa kjenner til, venter tennisklubben på en endelig avgjørelse i dispensasjonssaken fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Disenjordet i dag (øverst), og kanskje slik det kan bli i fremtiden? Dette er etter forslag fra initiativtagerne til en utvikling av Disenjordet, og som ble presentert i sak i www.nab.no i sommer. Foto: GREFSEN- OG DISEN VEL/PAAL R. SCHJERVEN

Diskutert av lokalpolitikerene

Initiativet til en oppgradering av jordet sto også på sakslista i forrige bydelsutvalgsmøte - med lokalpolitikerene i Nordre Aker, torsdag 2. november.


Det ble vedtatt følgende:

– Bydelsutvalget ber administrasjonen i samarbeid med lokale initiativtakere i Grefsen og Disen Vel se nærmere på hva som kan gjøres med Gransjordet. Sak om utvikling av Gransjordet fremmes på senere møte i MPS (journ. anm. Miljø, plan- og samferdselskomiteen) og Ungdomsrådet.

LES OGSÅ: Til våren starter arbeidene: 16 måneder uten trikk i Grefsenveien - Kan komme til å erverve eiendom i Grefsenveien

Hva skal jordet hete?

Marianne Tveit forteller videre.

– Ettersom området kalles både Gransjordet og Disenjordet om hverandre uten at stedet egentlig har noe offisielt navn, ønsker Grefsen og Disen vel å fremme navneforslaget Grefsenparken. Grefsenparken tenker vi kan passe godt med sin klare og tydelige geografiske referanse samtidig som det kan bidra til å skape identitet og tilhørighet til felles boområde


– Men navn er jo noe som må diskuteres videre, sier hun.

Og legger til at noen også har nevnt Grefsenjordet, Lettvinten og Laila Schou Nilsens plass som andre alternative navn.

LES OGSÅ: Disenplatået har potensiale til å bli en hyggelig møteplass

Historien om Gran

Gudveig Henryette Aaby i vellet, og i det lokale historielaget, har tidligere fortalt i lokalavisa om vognmann Gran.

– Gransjordet ble til Gransjordet, fordi en vognmann som het Gran, fikk lov til å leie jordet av Oslo kommune tidlig på 1900-tallet. Det lå en låve på det øverste jordet tidligere.

– Jordet er skilt ut av Østre Grefsen hovedgård og har gårds- og bruksnummer til gården. Disenjordet lå mellom Aker sykehus og Disen gård, der Disenveien er nå. Dette var før blokkene ble bygget der, ifølge Aaby.

Videre at Sporveien får skylda for mye rart.

– Det er sporveien som satt Grefsen - Disen på trikken som snudde der, og de kalte holdeplassen Disen, noe som er helt feil. Det samme gjelder Disen skole som ligger på tomten til Østre Grefsen hovedgård.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...