Nordre Aker Budstikke

Berg skole åpnet torsdag:

– Jeg er så nysjerrig at det klør opp i hodet

– Lurer på allting som finnes på vår klode! sang Berg-elevene. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen «stakk bare innom på fritida», for han er i pappapermisjon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2015 kl 13:58

BERG: Mye regn, men også mange spente og blide små og store, ved nye Berg barneskole, som offisielt åpnet torsdag denne uken.

Bare bra på Berg

Alle barna hadde på seg kliss nye, flotte og røde Berg-t-skjorter. Også Nelly og Simon i 2A, som bare er fornøyd med Berg skole.

– Det er gøy å gå her, sier Nelly.

Simon er helt enig. Men de gleder seg ikke bare til snart å synge for alle de fremmøtte.

– Vi gleder oss til neste år, for da begynner det enda flere barn her, sier Simon og Nelly.


Nelly og Simon synes det er bare bra å gå på Berg. Her rett før sang og underholdning på åpningsdagen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Men hva er gøy på skolen?

– Jeg er veldig glad i matte og gym, sier Simon.

– Jeg synes kunst og håndverk er moro. Og så gym er kult, legger Nelly til.

Lærerne er også bra, mener de to andreklassingene. Ikke er de strenge heller. Og rektor er ikke noe særlig streng synes Nelly og Simon.


Men en ting er ikke så bra som alt det andre.

– Lekser er ikke så bra, men hvis det er matte, så er det greit, legger Simon til.

Tidligere elev

Ved ett av bordene satt også en tidligere elev ved Berg, den gangen det het middelskole.

John Dahl, tidligere elev ved Berg og en av skolen nærmeste naboer, var på plass på åpningen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Ja det må jo være helt tilbake til 1937, eller 1938, hvor jeg begynte som elev ved Berg middelskole, som det het dengangen. Det ser ut til å bli fint her nå, smiler Bjørn Dahl, som også er en av de aller nærmeste naboene til Berg skole.


LES OGSÅ: Frykter vernede trær er skadet i skolegården på Berg

Trinnvis

Rektor Yngvill Hestenes er strålende fornøyd med den nye skolen, men alt er ikke ferdig ennå. Blant annet har nå elevene gym i Domus Athleticas lokaler, men det skal det bli en ordning på etter hvert.

– Velkommen til åpningen av Berg skole. Dette er en skole som har vært her helt siden 1928. For to år siden flyttet første barneskoletrinnet inn her. I fjor flyttet videregåendeelevene ut herfra, og vi tok imot et kull førsteklassinger til, sa rektor til de fremøtte.

Rektor Yngvill Hestenes fikk også en god klem av kunnskapsministeren på åpningsdagen av Berg skole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun fortalte videre at til neste år så skal den blå skolebygningen også stå ferdig.


– Da har vi plass til enda et kull førsteklassinger her. Om to år, så skal også to gymsaler og musikkrom være på plass. Totalt skal skolen etter hvert få plass til 600 elever, fortalte rektoren.

LES OGSÅ: Slik blir det helt nye skolebygget på Berg skole

Ministeren stakk innom

Hun introduserte videre kunskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), som bare «stakk innom på fritida», som han selv sa. For kunnskapsministeren er for tiden i pappapermisjon.

– Men jeg har jo også en nevø her ved skolen, og grattis med ny flott skole, sa ministeren, og fortsatte:

– Det er veldig fint med helt nye flotte skolelokaler. Men likevel, det er det som skjer inne i lokalene, som er det viktigste. To helt enkle ting skal være på plass i en vellykket norsk skole. Det ene er selve grunnmuren; alle skal føle seg trygge på skolen, trygge til å være seg selv, og viktig at foreldrene vet at barna deres har det trygt og godt på skolen. Det andre er at man skal lære enda mer, sa kunnskapsministeren.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er i pappapermisjon, men tok seg tid til å åpne Berg skole torsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Med høye forvetninger til hver eneste elev.

– Det skal forventes av elevene, elevene skal yte maksimalt, og skal få utfordringer tilpasset den enkelte elev, sa også Røe Isaksen.

LES OGSÅ: Disse to blir Nordre Akers eneste i Oslo Bystyre

Snorklipping

Før det var klart for en høytidelig snorklipping.

Og da var nye Berg barneskole offisielt åpnet.

Astrid Søgnen, direktør i Utdanningsetaten, var også på plass, og var blant annet imponert over de flotte t-skjortene alle barna hadde på seg, og som på ryggen understreker kunnskapsministerens budskap.

«Vi skal lære enda mer»

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...