Nordre Aker Budstikke

– Jeg håper de kommer tilbake

Fem på rad, med kyndig veiledning og opplæring fra Grefsentunet barnehage. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

En særdeles hyggelig formiddag med den yngste og eldste generasjonen. Og ja, de yngste kommer tilbake.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 13:26

GREFSEN: For dette er et nytt prosjekt for både Grefsentunet barnehage og beboere ved Grefsenhjemmet, og som fortsetter. Hver 14. dag skal nemlig tre, fire og femåringene ta seg enn tur innom sykehjemmet lenger opp i Grefsenveien.

Gjensidig glede og Livsglede

– Det blir barn og voksne fra samme avdelinger, så de kan bli riktig så godt kjent. De skal blant annet spise sammen, synge og spille sammen. Dette tror vi vil bli til gjensidig glede for hverandre, sier seksjonsleder for barnehageavdelingen i Nordre Aker, Hege Cecilie Eikseth.

SE VIDEO FRA BESØKET:

Hun legger til:


– Dette er også et samarbeid mellom barnehagene i regi av Livsglede for eldre og pilotprosjektet Alders- og demensvennlig by- og bydel. Foreløpig er Grefsentunet og Tåsen barnehage med i prosjektet.

LES OGSÅ: Vi har en ponni i heisen - på sykehjemmet!

Frem med spill og tegnebøker. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gult er kult

Ikke bare kommer barna på besøk, for å synge, spille, eller kanskje også tegne med de eldste. Men de har også på seg superfine påskegule T-shirts, med "Glederspreder" trykket på. Og det er de - de små fra Grefsentunet Barnehage litt lenger ned i Grefsenveien.

Før vi går inn til de eldste, så forteller barna litt om hva de tenker om besøket ved Grefsenhjemmet. De gleder seg. Men kjenner de noen gamle folk?


Ja, det gjør de. Særlig besteforeldre kjenner de. Mens en mener han aldri har møtt noen gamle folk! Mens en annen forteller at ja, han til og med har møtt noen gamle folk på butikken, ikke så langt unna barnehagen faktisk.

Lese bøker - til venstre leder i Grefsentunet Barnehage, Carolina Lindgren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Veldig hyggelig!

– Dette er et veldig hyggelig besøk, og så fine og fargesprakende T-skjorter, sier Åse på vei inn i fellesrommet.

– Et veldig koselig innslag da, legger hun til.

Så blir det allsang - for sangene kan jo de gamle også. Mange smil og mye hygge. Ikke noe å lure på om de eldste synes det er stas med besøk. Og de yngste ser ut til å kose seg de også.


Frem med spill, fem på rad, frem med boka - lese eventyr.

Når denne gledesspredepatruljen inntar Grefsenhjemmet, så er det vanskelig å ikke bli glad. Foto: BYDEL NORDRE AKER

Kommer de igjen?

– Dette er et veldig fint besøk. Jeg håper virkelig at de kommer igjen, sier Berit, ved siden av Gyro, som nå er i full gang med fem på rad, under opplæring av en av gutta fra barnehagen.

Kommer dere igjen eller?

– Okay!


Veldig kjapt og klart svar fra lille Liv fra Grefsentunet Barnehage.

Prosjektleder for Alders- og demensvennlig by og bydel, Heidi K. Nordal beskriver dette som en begeistrende måte å jobbe på.

Frivillighet og engasjement

– Livsglede for eldre - LFE - jobber for at alle eldre skal ha en god og meningsfull hverdag. Det er en stiftelse som skal utløse frivillighet og engasjement, og de har mye fokus på at nærmiljøet skal trekkes inn i eldreomsorgen, forteller hun, og legger til at det satses mye på møter mellom generasjoner og at det vil fremme folkehelsen.

Stiftelsen sertifiserer også sykehjem over hele landet som livsgledesykehjem, etter visse kriterier. Blant annet at kommunene må systematisere dagen rundt den enkeltes livshistorie. 

Barn og unge bidrar

– Barn og unge kan tilføre mye i eldreomsorgen bare ved å "flytte" aktivitetene sine til sykehjem, seniorhus, eldresenter, dagsenter med mer. Og det koster lite for barnehagene og skolene, forteller Nordal videre.

Livsglede har opplegget klart, det må bare inngås avtaler med hverandre.

Samarbeid på tvers

– Vi ønsker å utfordre det tverrsektorielle samarbeidet, dette tiltaket gir oss en mulighet for det. Et av de sentrale prinsippene i Alders- og demensvennlig bydel er jo også samskaping på tvers av generasjoner, forteller Nordal.

Her kan du lese mer om Livsglede for eldre og barnehager.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...