Nordre Aker Budstikke

Raymond Johansen om Sognsvann-saken:

– Jeg har ikke peiling

Hovedbygningen på den gamle husmannsplassen brukes av Naturvernforbundet til kontorformål. Foto: Christian Fredrik Borg

Høyre reagerer på opplysningene som har kommet frem i Nordre Aker Budstikke den siste tiden. Nå har hun tatt opp saken direkte med byrådslederen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2021 kl 08:08

SOGNSVANN: De siste dagene har Nordre Aker Budstikke publisert flere saker om den «grønne adkomsten» ved Sognsvann og Naturvernforbundet i Oslo og Akerhus tilhold på Bymiljøetaten eiendom.

I utgangspunktet skulle organisasjonen finansiere den «grønne adkomsten» uten kostnader for kommunen. Det var planen i starten, men den ble senere endret.

Søndre Sandås leies årlig ut til Naturvernforbundet for 5.000 kroner i året. Bymiljøetaten reagerte da byrådet ønsket dette og mente det ville kunne bryte med byrådserklæringen.

– Interessekonflikt

Anne Haabeth Rygg, gruppeleder i Høyres bystyregruppe, har lest sakene.

– Her synes det å være en interessekonflikt. Daværende miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg skulle ikke overkjørt Bymiljøetaten på dette, sier hun til Nordre Aker Budstikke.

Og legger til:

– Bymiljøetaten har vært tydelig på at dette ikke er den vanlige måten å gjøre det på. Det er nok veldig mange andre flinke, frivillige organisasjoner som kunne tenkt seg å fått denne muligheten, til å leie Søndre Sandaas til en så hyggelig leiepris, uttaler Rygg.


Oslo Høyres gruppeleder Anne Haabeth Rygg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Høyre-politikeren er også nestleder i finansutvalget i Oslo kommune. Torsdag var det møtet i utvalget.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) deltok i møtet. Foto: Skjermbilde/Oslo kommune TV

– Ikke peiling

Haabeth spurte i møtet byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om han var kjent med saken. Hun ville også vite om han visste hvorfor Bymiljøetaten ble overprøvd om ekstern utlysning av eiendomsutleien.

– Jeg har ikke peiling, men jeg så det i media, begynte byrådslederen sitt svar.


Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse i januar. Foto: Christian Fredrik Borg

Han opplyste imidlertid at han ville be noen om å undersøke saken.

– Det er et legitimt og viktig spørsmål, så kan vi svare ordentlig på det, sa Johansen og takket for spørsmålet.

Slik ser den «grønne adkomsten» ved Sognsvann ut i september 2021. Foto: Christian Fredrik Borg

Se opptak av det digitale møtet i vinduet under. Spørsmålet kommer opp rundt 25 minutter ut i sendingen:


Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...