Nordre Aker Budstikke

Carl Otto Løvenskiold eier store deler av Marka:

– Jeg ville aldri gått til fots i skitraseene

Carl Otto Løvenskiold eier store deler av Oslomarka. Han er ikke tilhenger av å gå til fots i preparerte skiløyper. Foto: LØVENSKIOLD VÆKERØ/ILLUSTRASJONSBILDE

Milevis med skitraseer kjøres opp over Løvenskiolds grunn. Løypa for skifolket eller marka for alle?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2015 kl 19:04

OSLOMARKA: Carl Otto Løvenskiold er den største skogeieren i Oslomarka. Over hans grunn kjøres det opp milevis med preparerte skitraseer.

Hva tenker du om løypedebatten – løypa for skifolket eller marka for alle?

– Nå er det viktig å passe på at det ikke blir laget en for stor debatt og konflikter rundt hvordan man skal bedrive friluftslivet. Mitt inntrykk er at stort sett er jo de fleste fornøyde i marka, og at man kan bedrive friluftsaktivitene slik den enkelte ønsker, sier grunneieren.

Les innlegget til Sindre Wiig Nordby, som fikk skiløypedebatten til å eksplodere denne uka: «Dette er ulovlig! Dere gir faen, skam dere!»

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Skiløyper for skiløpere

– Men når det er sagt, jeg synes samtidig det er viktig at alle viser hensyn til hverandre i marka. Personlig synes jeg skiløyper er for skiløpere. Det er jo kun noen få måneder i året hvor det er skiføre, og da mener jeg at skitraseene bør forbeholdes de som har ski på bena, sier Løvenskiold.


Han legger til at han selv gjerne tar seg en skitur, klassisk er tingen.

– Det er jo et fenomenalt arbeid som legges ned i løypeoppkjøringen, legger han til.

Oslo kommune: – Det er greit å gå i løypene

Turveier tilgjengelig

– Det er mange turveier tilgjengelig også på vinterstid, for gående, syklende og ridende. Det handler også om å bruke marka der det mest er lagt til rette for den aktiviteten man skal drive med.

– Allemannsretten gir alle rett til å ferdes der de måtte ønske, men samtidig tjener vi alle på å vise hensyn overfor hverandre. Vi må kunne klare å bruke marka sammen uten at det blir konflikt?

– Jeg ville aldri gått til fots i skitraseen, understreker skogeieren.


LES OGSÅ: Dette synet sjokkerte Steinar Saghaug, styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund

(Oslomarka består av ca. 2000 eiendommer. De største er Løvenskiold–Vækerø med 430 km², Oslo kommunes skoger med 170 km² og Losby Bruk med 43 km². Kilde: Wikipedia.no)

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...