Nordre Aker Budstikke

Jente-homeparty med Høyres stortingsrepresentant

Sammen med datteren Sigrid inviterte Kristin Vinje unge studenter hjem til lunsj og diskusjon. Fra venstre; Gina Ross Eriksen, Ida Heiberg, Sigrid Vinje, Kristin Vinje, Rebecca Frazee, Nora Dyrvik og Jojo Soon. Foto: PRIVAT

Det var ikke lenge siden Arbeiderpartiets ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl ble inviterte på kaffe og boller for å snakke om politikk. Høyres stortingsrepresentant Kristin Vinje fikk arrangert det samme hjemme hos seg, men ville spesielt nå ut til unge jenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2015 kl 19:35

KORSVOLL: Det virker ikke bare som det er Tone Tellevik Dahl som tenker på nye valgstrategier. Også Høyres Kristin Vinje holdt et homeparty hos seg selv for unge kvinnelige studenter.

– Jeg ønsker å bidra til å nå ut til særlig flere kvinner for at de skal engasjere seg og bruke stemmeretten sin, sier Høyres Kristin Vinje.

– Dette er første møte, vi tar med oss erfaringene fra dette for å utvikle konseptet videre.

Sammen med datteren Sigrid inviterte hun unge studenter hjem til Korsvoll.

Få lokale nyheter rett i nyhetsfeeden. Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Inspirasjon fra Svensk politiker

Vinje refererer til Gudrun Schyman i Sverige som inspirasjon for dette opplegget. Homepartyet er en mulighet til å lage en god dialog med folk som vanligvis ikke er så interessert i å gå på politiske møter, noe som spesielt gjelder unge damer, ifølge Vinje.

– Unge jenter viser seg å bruke stemmeretten sin i mindre grad enn andre grupper, og derfor synes jeg det er spesielt viktig å være tilgjengelig for at flere av dem skal få øynene opp for at politikk faktisk handler om hvordan samfunnet vårt skal være.

– Nå er det lokalvalg til høsten, og mange vet kanskje ikke helt hva forskjellene er mellom de ulike partiene, og mange synes kanskje det er så fjernt at de ikke gidder å sette seg inn i det.

LES OGSÅ: Inviterte ordførerkandidat hjem til boller og kaffe på Tåsen

Engasjerende debatter

Det troppet opp 8-10 jenter i tidlig tjueårene på Vinjes homeparty, hvor de hadde engasjerende debatter om blant annet studiefinansiering, drop-out problematikk, tidlig innsats i skolen og søndagsåpne butikker.

Vinje sier at hun hadde forberedt mange innspill i tilfelle det skulle bli taust rundt bordet, men det var ikke mye som skulle til for å engasjere jentene, som ifølge dem selv i utgangspunktet ikke er så engasjert i politikk.

– Flere kom med konkrete innspill, som for eksempel at biblioteket på studiestedet burde være oppe om kvelden og ikke minst i helgene, det er jo da de gjerne leser.

LES OGSÅ: Knut Arild Hareide hjemme på Grefsen: – Politikere tåler ganske høy temperatur. Men dette var noe annet. Relasjonen mellom KrF og Frp blir ikke den samme


Jusstudent Rebecca Frazee (22) som deltok på møtet syntes det var en positiv opplevelse.

– Kristin er en kjempeflink politiker og det var interessant for oss å kunne diskutere høyrepolitikk med henne.

Frazee sier at hun var interessert i politikk fra før, men visste ikke så mye om forskjellene mellom de ulike partiene. Hun legger til at hun har stemt litt forskjellig de siste årene, men har nå har et veldig positivt syn på Høyre.

Hun mener at dette absolutt er noe politikere burde satse mer på i fremtiden.

– Jeg kjenner jo datteren til Kristin fra før, noe som gjorde terskelen lavere. Da var det også mye lettere for meg å stille spørsmål. Stemningen var god, og jeg lærte mye om de politiske partiene, vi fikk alle veldig mye ut av dette møtet.


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...