ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

– John Colletts plass trenger kjærlighet

Geir Knudsen, som leder arbeidsgruppa for Collets kulturhus, forteller at han har hatt konstruktiv kontakt med de nye eierne av bygningene rundt John plass. Samtalene har blant annet dreid seg om hva den gamle salen i Kinobygningen kan brukes til. Knudsen står her foran inngangen til kinosalen, der det skal arrangeres en kulturkveld for både barn og voksne den 22. november. Foto: Olav Rokseth

– Både selve plassen og bygningene på John Colletts plass trenger litt kjærlighet, sier investor og eiendomsutvikler Edd Martin Traaseth, som nylig kjøpte de ikoniske byggene på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Denne saken ble først publisert i Hagebybladet.

ULLEVÅL: Edd Martin Traaseth kjøpte i vår Vestgrensa 2 og 4 sammen med eiendomsinvestor Pål Gundersen (de eier 50/50 hver), og nå har de også kjøpt Niels Henrik Abels vei 2 med unntak av lokalene til legesenteret.

– Vi ønsker å få til noe her som blir bra for alle som bor i området. Vi jobber med forskjellige scenarioer, blant annet hvilke aktiviteter som skal inn i den store salen i Kinobygningen, sier han.

LES OGSÅ: Eiendomskonge har overtatt kinobygget

Går sakte fram

– Hva sier du til ryktene om at dere vil omgjøre Kinobygningen til leiligheter?

ANNONSE

– De ryktene kommer i alle fall ikke fra oss. Vi har overhodet ikke tatt noen beslutning om hva vi kommer til å gjøre. Vi går sakte fram, og jobber nå med å bli mer kjent med området, sier han, og forteller at han selv har begynt å handle hos Kiwi og har klippet seg hos frisøren for å bli mer kjent med nærmiljøet.

Traaseth er også opptatt av å analysere hva nærmiljøet trenger.

– Det er viktig at beboere i området er engasjert i hva de trenger, sier han.

– Og så er vi i gang med å kontakte profesjonelle drivere for å vurdere hvilke muligheter som finnes, sier han, og påpeker at det er viktig å få til noe som ikke bare er en fin idé, men som vil gå rundt økonomisk.

Kinobygget på John Colletts plass er et landemerke på Ullevål. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

ANNONSE

Positivt samarbeide

Traaseth hadde i begynnelsen av september et møte med Geir Knudsen, som leder arbeidsgruppa for Colletts kulturhus. De diskuterte forskjellige innspill fra arbeidsgruppa om å gjøre Kinobygningen om til et kulturhus.

– Det var et veldig positivt møte med tanke på den videre utvikling av stedet, sier Knudsen til Hagebybladet.

Både Traaseth og Knudsen bekrefter at de vil samarbeide om møter med relevante aktører i bydelen og kulturlivet, og med nabolagsorganisasjoner.

– Det er viktig å få med bydelen, så vi tar gjerne en prat med den, sier Traaseth.

ANNONSE

Levende plass

Traaseth er opptatt av at plassen utvikles til å bli et levende sted der folk ønsker å oppholde seg. Uteservering er et viktig moment her, og han sier at utestedene Café Abel og Bicks må ha et ulikt tilbud så de supplerer hverandre i stedet for å konkurrere med hverandre. Han ser også for seg muligheten av utekino på plassen eller at det i samarbeide med kunstnere kan plasseres skulpturer og kunstutstillinger som skiftes ut etter hvert.

– Så er det mye historie i området, og det hadde vært morsomt å brukt noe av dette i utviklingen av plassen, og kanskje til og med forsterket det litt, sier han.

Han forteller at de vil ha et møte med Dronninga Landskap, som har fått oppdraget med å oppgradere plassen.

– Nå er plassen ganske lukket og lite innbydende. Jeg kjørte forbi her med sønnen min, og han utbrøt: «Pappa, det ser ut som Øst-Europa,» sier han.

ANNONSE

John Colletts plass er for tiden et trist skue, og ikke bare når det regner. Foto: Olav Rokseth

LES OGSÅ: Bydelen skal oppgradere John Colletts plass: Forprosjektet har kostet 3,2 millioner kroner, før byggingen i det hele tatt har startet

LES OGSÅ: Café Abel-eierne vil gjenåpne under nytt navn

– Det er gøy

Traaseth har lang erfaring som eiendomsutvikler. Han sluttet for trekvart år siden som konserndirektør i Eiendomspar, der han var med å utvikle Ekebergrestauranten, Grand Hotel, Holmenkollen restaurant og Christiania Torv.

Han forteller at han er genuint interessert i arkitektur, byutvikling og bykunst. Hagebybladet har tidligere skrevet om at Pål Gundersen (de eier 50/50 av Vestgrensa Eiendom) er kunstsamler, og sannelig er Traaseth det samme.

– Fortsatt er eiendomsutvikling min største lidenskap. Det er gøy, skjønner du, sier han.

NB! Nabolagsgruppa Colletts Kulturhus, som i lang tid har jobbet for at byggene på John Colletts plass skal bli kulturhus, melder på Facebook denne uka at de er i ferd med å etablere seg som organisasjon (red.)

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE