Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Jubilanten Elida (100) har det utrolig bra

Både blomster og kake er selvskrevet når man fyller år. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

Elida Allergoth fyller 100 år den 16. februar. Det er hun fornøyd med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Elida Allergoth fyller 100 år den 16. februar 2017. På Babette Dagsenter på Kjelsås har de stelt opp til fest. Bløtkake med jordbær og kaffe står på menyen på denne store dagen.

Hun ankommer rundt klokka elleve. Med solbrun hud og lyst hår, tar hun seg utrolig godt ut.

– Nå har jeg stelt meg og vært hos frisøren, forteller Allergoth.

Stort lag til helgen

Det er ikke tvil om at dette store tallet skal feires. Allergoth er usikker på alle detaljene, hun har overlatt ansvaret til sine to barn.

– Det jeg vet, er at noe stort lag skal finne sted til helga. I dag er det kaker og kaffe her på senteret. Jeg har ikke vært involvert i noe, jeg har bare planer om å stille opp, sier hun og smiler.


I dag tildeles hun både Kongens brev og blomster, taler og sang frå Dagsenteret. Det er stort å fylle 100 år.

Her tildeles Elida Allergoth blomster fra de ansatte på Babette Dagsenter. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

– Ja, i dag fikk jeg Kongens brev! Det kom hjem til meg. Det skulle jeg tatt med opp hit, sier Allergoth.

Ung for alderen

Det er ikke tvil om at Elida Allergoth tar seg utrolig godt ut for alderen. Hun bor på Grefsen og har sykepleier på besøk hver 14. dag. Dette påpeker hun selv også.

– Jeg har jo hørt om folk som drar hjemmefra og som ikke finner veien tilbake. Sånne problemer har ikke jeg. Jeg lider ingen nød og klarer meg fint selv. Jeg er rett og slett fornøyd med livet, sier hun.


Elida er den eneste igjen av søskenflokken på åtte. Hun bor alene i leiligheten sin, men det er ikke noe kjedelig ved det.

– Jeg syns det er trivelig å ha det ordentlig rundt meg, så jeg bruker litt tid på det. I tillegg elsker jeg å sole meg. Jeg setter meg ofte ut og nyter sola. Av og til slår flere seg ned med meg, så sitter vi der og skravler litt da. Det er hyggelig, syns jeg.

Nordre Aker Budstikke gratulerer Elida Allergoth så mye med dagen!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...