Nordre Aker Budstikke

Har satt opp stall og krybbe utenfor:

– Jula er ikke innstilt, men omstilt

Barna fra Menighets barnehagen på Nordberg koste seg i den lille stallen ved Nordberg kirke. Foto: Tiril Haga

Men hvor var det blitt av Jesus?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: Det blir heller ikke den vanlige julefeiringen og markeringen for Nordberg kirke. Julegudstjenester for skoler og barnehager er avlyst, og julegudstjenester på julaften blir utendørs og på stream.

Men julestemning blir det. Norberg kirke har i år satt opp en julekrybbe på utsiden, med lys og malerier. I tillegg er det quiz der og pyntede juletrær.

– Det nærmer seg en veldig annerledes jul og med alt som er avlyst så er det ikke mye som skjer. Men, jula er ikke innstilt, men omstilt. Vi må, som alle andre, tenke nytt og digitalt i disse tider, sier sokneprest Kristin Stang Meløe til Nordre Aker Budstikke.

– Hit kan man komme og se på stallen, og ta quizen som er hengt opp i trærne. Man kan også pynte juletrærne litt til, oppfordrer Meløe.

Stallen utenfor kirken er laget av pensjonister fra bydelen, Sigrunn Slaathaug har malt og fylt stallen med dyr. Det er både okse, esel og sau, i tillegg er en engel også malt inne i stallen.


Sokneprest Kristin Stang Meløe foran den nye stallen deres. Foto: Tiril Haga

Christian (fra venstre), Mads, Maria og Saga synes spesielt maleriene i stallen var fine. Foto: Tiril Haga

Julevandring

Onsdag var Nordberg Menighets barnehage på besøk, og fikk en liten julevandring med soknepresten. Det ble sang og julefortelling for barna, som så ut til å like seg godt inne i den nye stallen. Men barna lurte på hvorfor ikke Jesus ligger i krybben, som også er plassert inni stallen.

– Jesus kommer jo ikke før på julaften, kunne soknepresten fortelle barna.

Etter julevandringen ble barna invitert inn i kirken, og var klare for opptak av sang og Lucia-tog, som i tillegg til å bli vist på gudstjeneste, også skal vises på storskjerm for seniorene på Nordberghjemmet.


Maleriene inne i stallen er malt av Sigrunn Slaathaug. Foto: Tiril Haga

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...