Nordre Aker Budstikke

Justisdepartementet blander seg inn i gangbro-saken

PST anket avgjørelsen om gangbro over Kristoffer Aamots gate og inn mellom bygningene på andre siden, hvor også PST holder hus. Nå venter Fylkesmannen på uttalelse fra Justis- og beredskapsdepartementet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fylkesmannen forteller at saken om gangbro i Nydalen nå er satt på vent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2017 kl 19:23

NYDALEN: Plan- og bygningsetaten sier ja gangbro over Kristoffer Aamots gate i Nydalen. Blant annet er gangbroa ønsket som en del av skoleveien til Fernanda Nissen skole, en skolevei som mange oppfatter som lite trafikksikker.

Politiets Sikkerhetstjeneste derimot, PST, mener gangbroa nettopp kan svekke tjenesten.

Gangbroen vil nemlig etter planen gå inn forbi Politiets sikkerhetstjenestes (PST) bygg i Nydalen allé. PST har klaget på godkjenningen fra Oslo kommune, fordi de frykter broen kan brukes til spionasje og sabotasje.

PST har klaget saken inn for Fylkesmannen, som tidligere har signalisert en avgjørelse i løpet av februar eller mars.

Les mer om gangbroa her.

På vent

Nå har også Justis- og beredskapsdepartementet blandet seg inn i gangbrosaken. Da Nordre Aker Budstikke er i kontakt med Fylkesmannen onsdag denne uken, oppgir de følgende.

– Saken er satt på vent, da vi venter på en uttalelse fra Justis- og beredskapsdepartementet, som ønsket å komme med dette før saken ble avgjort, kan pressekontakt Liv Asta Ødegaard fortelle.

Videre.

– Vi har ikke mottatt denne ennå.


Altså uttalelsen fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Avisen har også spurt Fylkesmannen om og rundt rutiner ved ettersendelse av uttalelser, som denne.

– Tilleggsopplysningene skal sendes direkte til Fylkesmannen.  Dersom kommunen og øvrige parter ikke har mottatt en kopi av brevet, kan Fylkesmannen oversende brevet for eventuell uttalelse, sier Ødegaard videre.  

Nordre Aker Budstikke har også onsdag vært i kontakt med departementet, og bedt om svar på hvorfor nå departementet blander seg inn i saken. Samt hva uttalelsen inneholder.

Men foreløpig ikke lykkes i å få en tilbakemelding fra departementet. Nordre Aker Budstikke følger saken.


LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...