Nordre Aker Budstikke

Kaller forslag om skole, hotell og boliger her «fullstendig respektløst»

Tomten der Falck-bygget ligger, ønsker eieren å omregulere til for eksempel skole, hotell eller boliger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det kan i fremtiden bli store endringer i Maridalsveien 300. Eiendomsselskapet foreslår flere forskjellige virksomheter på tomten. – Fullstendig respektløst, en ondartet kreftsvulst i nabolaget, klager naboene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.02.2016 kl 18:39

TÅSEN/NYDALEN: Det foreligger store planer for Maridalsveien 300, hvor blant annet sikkerhetsselskapet Falck har sitt hovedkontor.

En eiendom med en eksisterende kontorbebyggelse som i utgangspunktet vurderes tatt i bruk også til skoleformål.

Undervisning, bolig, hotell

Forslagsstiller Ørn Eiendom AS ved Arkitektene AS, forteller om en gruppe private skoler som ønsker å samlokalisere seg på tomten.

De ulike utbyggingsalternativene. (ILLUSTRASJON: ØRN EIENDOM AS/PLAN- OG BYGNINGSETATEN)

Men forslagsstiller ønsker å omregulere hele tomten til blandede formål/en kombinasjon av flere formål. Dette blant annet fordi tomtens karakter og lokalisering gjør den egnet til ulik bruk.


Kombinasjonen av formål nevnes som bolig, forretning/undervisning, helse, trening, kontor, bevertning og hotell.

LES OGSÅ: Så nært det foreslåtte utbygingsområdet kan det komme nye bysykkelstativ

Skjerme bebyggelse

Maridalsveien 300. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Plan- og bygningsetaten har vurdert de foreløpige planene – forslaget til detaljregulering til nå ute til høring med frist 13. mars, på Plan- og bygningsetatens nettsider.

Etaten anbefaler ikke boligformål i eksisterende bebyggelse, men boligformålet kan vurderes på nytt dersom forslagsstiller ønsker å erstatte bebyggelsen med nye bygningsvolumer, heter det.


Plan- og bygningsetaten ønsker også å vurderer egnetheten til undervisning og hotell mer grundig.

«Eksisterende bebyggelsesstruktur på tomta skjermer bakenforliggende bebyggelse mot støy, dette er kvaliteter som bør videreutvikles i planforslaget» skriver etaten.

LES OGSÅ: Barnehagen brant i 2011. Etter fem år med tautrekking er det klart at den bygges opp igjen

«Ondartet kreftsvulst»

Det går også frem av saksinnsyn at naboene ikke synes planene er særlig positive:

«De siste 20 årene har Falck forandret seg fra fremmedelement til ondartet kreftsvulst i ukontrollert vekst på bekostning av boligområdet» står det blant annet i klagen som er sendt inn til plan- og bygningsetaten.


«Den åtte etasjers hotellbygningen som er foreslått i Alternativ A vil være fullstendig uakseptabel ut mot småhusbebyggelsen. Det samme gjelder de enorme bygnings-konstruksjonene» (journ. anm. i de forskjellige alternativene), skriver naboene.

LES OGSÅ: Presenterer «plansjokk»: Frykter sanering av helt villaområde på Grefsen

«Fullstendig respektløst»

Videre skrives det:

«Naboene vil bli sterkt sjenert dersom bygningene gjøres høyere. Skyggeforholdene vil bli uutholdelige og det estetiske inntrykket vil være sterkt skjemmende. Dette oppveies ikke ved å gjøre taket grønt.

At Falck nå arbeider med planer om å utvide med enorme bygninger helt opp i åtte etasjer, på et område som allerede er utbygd med maksimal utnyttelsesgrad, fremstår som fullstendig respektløst. De foreslåtte tre legoklossliknende bygningene vil være ekstremt skjemmende og dominerende. Større høyde enn nå er ikke akseptabelt».


Les alle dokumenter i kommunens saksinnsyn og si din mening, her.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...