Nordre Aker Budstikke

Kan bli ny handleopplevelse på Skeidbanen

NYTT: Slik kan Rema 1000 Skeidbanen bli, dersom OBOS Forretningsbygg får utvide butikklokalet. Utvidelsen skal etter planen hovedsakelig skje bak det eksisterende bygget. Det blir ogs gjort endringer med parkeringsfasilitetene. Foto: ARK 19 ARKITEKTKONTOR AS/ILLUSTRASJON

Får gårdeier det som de vil kan du snart få mer armslag når du handler på Rema 1000 Skeidbanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2015 kl 12:49

NORDRE ÅSEN: Obos forretningsbygg ønsker nemlig å utvide bygget i Kjelsåsveien 7, der Rema 1000 holder til i første etasje.

Det er snakk om en utvidelse av forretningslokalene på 320 kvadratmeter.

Varemottak og færre parkeringsplasser

Tilbygget vil være på en etasje, og ligge mellom eksisterende næringsbebyggelse og trerekken langs Skeidbanen. Det foreslås nytt varemottak fra Åsensvingen, og 24 biloppstillingsplasser fordelt på to separerte parkeringsplasser. Dette er seks færre enn i dag. I tillegg kommer oppstillingsplass til 15 sykler.

Dagens miljøstasjon skisseres nordøst på planområdet med egen innkjøring fra Kjelsåsveien. I forbindelse med utbyggingen vil fortauene langs Kjelsåsveien og Åsensvingen oppgraderes.

Et viktig tema i planprosessen er bevaring av trerekken langs Skeidbanen. Dersom det graves for nært disse, kan de dø, står det i planforslaget. Plan- og bygningsetaten ønsker en større hensynsone enn de 1,5 meterne som er foreslått.


LES OGSÅ: Arne feirer 25 år med Rema 1000 Kjelsås

Si din mening

Bygget ble søkt utvidet allerede i 2012, men først 2. mars ble den nye planen sendt ut på høring. Du kan si din meningen om utvidelsesforslaget på Plan-og bygningsetatens nettsider. Fristen for uttalelser er 20. april.

Av forhåndsuttalelsene fra kommunen går det fram at bydelsutvalget i Bydel Nordre Aker er positive til utvidsen.

Eiendoms- og Byfornyelsesetaten skriver i sin høringsuttalelse at de er positive til å selge nødvendig tilleggsareale til Obos forretningsbygg for at bygningen skal kunne utvides.

Byantikvaren går i mot planforslaget, og mener forslaget om å bygge ut første etasje vil bryte markant med det tidstypiske uttrykket og er etter deres syn uheldig i forhold til områdets egenart, bebyggelsesstruktur og arkitekturuttrykk. Byantikvaren anbefaler at eksisterende bygning isteden utvides i lengderetningen og at det etableres et underjordisk parkeringsanlegg.


LES OGSÅ: Vinje (H): – Rema-kjøpmannen tar feil om søndagsåpne butikker

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt led Rema 1000s regionkontor i Oslo, men ikke fått svar på våre spørsmål om hvordan de ser for seg de nye butikklokalene.

LES OGSÅ: Eldre kvinne fikk «medisinsk undersøkelse» av falsk hjemmehjelper

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...