Nordre Aker Budstikke

Kan du leie ut? Trenger flere boliger til flyktninger

Leder for boligkontoret i Nav Nordre Aker, Christine Ruud, er på jakt etter boliger til flyktningene bydelen skal bosette i 2015. Her et bilde fra Havnabakken. Foto: BYDEL NORDRE AKER/KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er mest enslige flyktninger, vi trenger derfor i hovedsak ettromsleiligheter, sier leder for boligkontoret ved NAV, Christine Ruud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2015 kl 12:47

NORDRE AKER: Ordinær kvote for antall flyktninger som skal bosettes i Bydel Nordre Aker i år, er 40 personer.I tillegg har bystyret vedtatt en tilleggskvote på 22 personer, så totalt har bydelen ansvar for å bosette 62 flyktninger i 2015.

Nøktern bolig

– Vi har fortløpende visninger og tildeler boliger. Vi har bosatt ordinær kvote og har bosatt en del fra tilleggskvoten og er i prosess på resten. Vi vurderer og finner leiligheter ut i fra husstandens størrelse, slik at husleien tilsvarer behovet for størrelse i nøktern bolig, svarer leder for boligkontoret ved NAV, Christine Ruud på spørsmål om hva status er for bosetting av flyktninger i Nordre Aker.

Bydelen skal bosette alle flyktningene i egen bydel, fordi flyktningene skal delta i introduksjonsprogram og følges opp av programrådgivere i bydelen.

KOMMENTAR: – Gi meg en flyktning!

– Boligeiere, ta kontakt !

– Det er veldig positivt hvis utleiere tar kontakt med oss, dersom de har en selvstendig boenhet som er godkjent for utleie i bydelen. Vi kommer gjerne på befaring og kan kontaktes på mail; christine.ruud@bna.oslo.kommune.no eller ingerlise.ensrud@bna.oslo.kommune.no.


LES OGSÅ: Har stanset planene i Maridalen: Men avviser at det er aktuelt med flyktningleir på Skar

Flest enslige

Ruud forteller at det er flest enslige flyktninger.

– Vi trenger derfor i hovedsak ettromsleiligheter. Det må være kollektivtransport-muligheter i nærheten, ellers er ikke beliggenhet av betydning. Det er ikke aktuelt med kollektiv boform foreløpig, da Husbanken ikke godkjenner disse botilbudene for bostøtte. Dette på bakgrunn av det blir for kostbart for bydelen å bosette i kollektiv, legger Ruud til.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...