Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Kan ikke huske at alle ville ha en bit av oss!

Holtetrussen 1984 - fra venstre: Lars Krogh, Terje Lund, Jon Strand og Alf Hobbesland. Jon Iver Bakken tar bildet. Foto: PRIVAT

Det sier Jon Iver Bakken, om campingrussen som nærmest har blitt rikskjendiser med sin knallrøde campingvogn. Men det hadde Jon Iver og gutta også – for en god del år siden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2016 kl 16:13

KJELSÅS/BEKKELAGET: – Kan ikke huske at alle ville ha en bit av oss i 1984, men artig å se at campingvogn-konseptet dukker opp igjen. En ting skal vi ha, vi hadde fetere trekkvogn, skriver Jon Iver Bakken på Facebook, etter å ha lest om campingrussen i Nordre Aker Budstikke.

Fem timer brukte guttene opp til Lillehammer. Det gikk ikke altfor fort med vogna på slep. Her er fylles tank og agregat på veien. Foto: PRIVAT

Her er russevogna anno 2016 på vei til Landstreff på Lillehammer sist helg. Foto: Privat

LES OM DEN HER: Alle vil ha en bit av campingrussen fra Kjelsås

«Shisha Lounge 2016»

De tre kjendisrussegutta med campignvogn som Bakken refererer til, er guttene fra Kuben videregående skole. Theodor René Carlsen, Jens Caspar Hagesæther Scheel og Sebastian Tangen Olsen med russecamingvognen «Shisha Lounge 2016».

Det startet da Nordre Aker Budstikke besøkte dem i hagen på Kjelsås, da vogna var nesten klar til å sette i gang russefeiringen i slutten av april.

– Vi var egentlig på en buss, men det var så mye styr med salg av dopapir og sånn, sa Theodor da vi møtte dem første gang.

Campingvogna fra 1978 ble kjøpt nærmest på impuls, for 3000 kroner. De har «pimpa» den opp selv, og den framstår nå som en skikkelig festvogn, med lounge, bar, og til og med tappekran som ble montert etter det første Tryvannstreffet.

Campinggutta ble også trykket på papir i Aftenposten 9. mai. (Faksimile, Aftenposten)

Campinggutta ble også trykket på papir i Aftenposten 9. mai. (Faksimile, Aftenposten)

– Det er en liten protest mot «russeindustrien», og det monopolet et par store russeselskaper med felles eiere har. Det eneste vi har kjøpt av dem er buksene. Det angrer jeg litt på nå, sa Theodor til Nordre Aker Budstikke i april.

Holtet

Jon Iver forteller at de var syv campingruss tilbake til 84-russen, fra Bekkelaget.

– Det var Holtet-russen 1984. Vi var syv stykker, og fartet rundt mest i Oslo og omegn, sier han.

– Vi kjøpte vogna av en eldre herremann som sa vi måtte stelle pent med den. I tillegg til Land Rover, en 58 modell, den gikk overalt. Blant annet opp bakveiene til Tryvann, forteller 84-russen, som bor på Kjelsås i dag.

LES OGSÅ: Også Brinkmanship-bussen fra Kjelsås fikk stor oppmerksomhet i riksmediene etter at Nordre Aker Budstikke omtalte deres lavbudsjett-russebuss

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...