Nordre Aker Budstikke

– Kan jeg grille hjertet på bålet?

Anatomi med naturen som klasserom - Sollerudstrandas ungdomsskoleelever og lærer går gjennom orrfuglen. Foto: Privat

Flott høstuke for ungdomsskoleelevene. – Etter en liten anatomiøkt dro noen elever ut og fyrte opp bål, der vi kokte kraft på skroget til orrhanen, forteller Sollerudstranda-gutta på tur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2015 kl 16:43

MARIDALEN: Sollerudstranda skole har også avdeling i Maridalen, med base ved gården Vaggestein. Denne uka ble en spennende uke for ungdomsskoleelevene.

I vår årlige «høstingsuke» skal vi forsøke å skaffe oss ingredienser til et måltid bestående av mat vi henter inn fra nærområdet, nemlig Maridalen og Nordmarka. Målet er å skaffe nøtter, bær, sopp, fisk og vilt til et nydelig fredagsmåltid, sa lærer Mats Horni til Nordre Aker Budstikke, mandag.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Orrfugl og rådyrkarbonade

Lokalavisen har fulgt gutta på tur gjennom uka. Dessverre ble det verken fugl eller fisk, men en flott høstuke med naturen som klasserom. Og som skal gi elevene motivasjon til skolehverdagen. Og heldigvis ligger det vilt i frysern, og det ble et noe eksklusivt skolekjøkken for Sollerudstranda-elevene fredag. Med blant annet orrfugl og rådyrkarbonade.

Lærer Mats Horni forteller fra fredagen, siste dagen i innhøstingsuka.


– Elevene møtte med sult i blikket allerede ved frokostbordet. Alle hadde registrert at det ikke ble noe utbytte på jakten eller fiskingen. Gleden var derfor stor da det lå en kilo rådyrkarbonade og en orrhane på kjøkkenbordet, forteller Horni.

Les også: Utrolig mange naive foreldre der ute - lettere å skaffe hasj enn alkohol

Kraft fra fugleskroget

Han fortsetter.

– Kortreist mat i så måte. Etter en liten anatomiøkt ved bordet dro noen elever ut og fyrte opp et bål. Der skulle vi koke kraft på skroget til orrhanen.

– Kan jeg grille hjertet på bålet, spurte Zeen.


Selvfølgelig kunne han det.

Pai og steking

Inne på gården var andre godt gang med paideigen. Kenneth og Sean hadde hentet hver sin vannpumpetang fra verkstedet og var i gang med å knekke hasselnøtter.

Maikls var sjef for karbonadene og måtte sørge for å holde sultne elever unna stekepanna.

Som siste punkt på programmet før elevenes høstferie, var det dags for å nyte alt vi hadde høstet. Bær, sopp, tyttebær, blåbær og hasselnøtter hadde med vår hjelp tatt turen fra naturen til middagsbord.

– Beste jeg har smakt

– Dette er det beste jeg noen gang har smakt, sa Gaute.


En flott oppsummering av en herlig uke.

På menyen: Stekt orrfuglbryst. Rådyrkarbonader. Soppstuing. Hjemmelagd tyttebærsyltetøy. Potetmos. Blåbærpai med selvplukkede hasselnøtter.

Ikke verst til skolekjøkken å være.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...