Nordre Aker Budstikke

Kan miste hjemmet sitt i Kjelsåsveien etter 25 år

Per Olaf har bodd i institusjonen i Kjelsåsveien i 25 år. Nå må han og de andre beboerne ut. Det reagerer søsteren astrid Bjørg Willis sterkt på. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/PRIVAT

Sveitservillaen i Kjelsåsveien 116 er beboerinstitusjon. Nå er det ikke sikkert at beboerne får bli, etter 25 år. – Dette er bare veldig trist. Jeg har rett og slett ikke ord for hvor ille jeg synes dette er, sier Astrid, søster til en av beboerne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2015 kl 21:03

KJELSÅS:Pårørende til beboere i bydelens boliginstitusjon har vært i kontakt med Nordre Aker Budstikke, og frykter at beboerne må flytte, når den store utbyggingen i Kjelsåsveien 114-116 skal skje. Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet at naboer har klaget utbyggingsprosjektet inn for Fylkesmannen.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Sveiservillaen på tomten er bevaringsverdig, tidligere Kjelsås politistasjon, og er planlagt flyttet syd på tomten. Det står også i sakspapirene at hvis det ikke blir en vellykket flytting, kan det settes opp annet erstatningsbygg.

LES OGSÅ: Har klaget den planlagte utbyggingen i Kjelsåsveien 114-116 inn for Fylkesmannen

Vil ta kontakt

Assisterende bydelsdirektør Preben Winger forteller at det nå skal tas fatt på videre fremdrift av innholdet i nye Kjelsåsveien 114-116.


– Det betyr at det skal utarbeides en konseptvalgsutredning og ett konkurransegrunnlag. I den forbindelse vil vi ta kontakt med aktuelle berørte, det være seg beboere og pårørende i Kjelsåsveien 116, villaen, og seniorsenteret Kuben, forteller Winger.

LES OGSÅ: Jørgen Foss inn i bispedømmerådet: – Klar tale fra det norske folk om at kirken skal lene seg mot 2015 og ikke år null

Huset skal ikke brukes til bolig

Han forteller at det forrige uke ble avholdt møte med leder av seniorsenteret Kuben 62+.

– Vi vil ganske snart ta kontakt med beboere i Kjelsåsveien 116. Det er mye som skal utredes og planlegges før man kommer i gang med bygging. Den fasen vi nå skal inn kan by på hinder og uforutsette saker og ting som vanskeliggjør en framdriftsplan. Herunder flytting av Kjelsåsveien 116, altså villaen, sier Winger.

Men legges det opp til at dagens beboere i den gamle sveitservillaen kan fortsette å bo på samme adresse, eventuelt i huset, når det eventuelt er flyttet?


– Slik saken er vedtatt i bystyret, så er det lagt opp til at dette huset ikke lenger skal brukes til bolig, sier Winger.

LES OGSÅ: Tja til fartshumper, flere toaletter og kanskje flyktninger til Skar leir?

Ut etter 25 år

Astrid Bjørg Willis' bror, har bodd i sveitservillaen i 25 år.

– Min Per Olaf har bodd der i 25 år, med noen andre menn. De er som en familie. Min bror elsker leiligheten han bor i, dette er hans hjem, sier Astrid fra USA, på mail til Nordre Aker Budstikke, og som reiser til Norge i begynnelsen av desember.

Søsteren er opprørt over at det ikke gis noen garantier for at beboerne kan fortsette å bo i sveiservillaen når den eventuelt blir flyttet.

Er som en familie

– Jeg blir så klart veldig lei meg når det nå kommer frem at det slett ikke er sikkert at min bror og de andre i huset, får fortsette å bo der etter utbyggingen på området, sier Astrid.

Hun forsetter:

– Ikke bare mister han leiligheten, men også familien sin, for som jeg har nevnt, så er de mennene som bor i huset som en liten familie. Dette er bare veldig trist. Jeg har rett og slett ikke ord for hvor ille jeg synes dette er, sier Astrid.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...