Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kanskje Frysja-kafé?

Kanskje blir det Frysja-kafé? – Først må vi uansett foreta en utredning om det kan bli mulig å legge inn toalett her, sier Anne Olaisen i Kulturetaten.

Nå er det er mye som skjer i kunstnerbyggene på Frysja – blant annet oppussing. Og kanskje blir det Frysja-kafé også?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2008 kl 08:45

KJELSÅS: For en tid tilbake overtok Kultur- og idrettsetaten (nå delt opp i Kulturetaten og Idrettsetaten) driften av kunstnerbyggene på Frysja – fra Kultur- og kontorbygg (KF). Lokalene er nå under oppussing og utvikling.

Pusser opp

– Sammen med kontaktutvalget for Frysja-kunstnerne ruster vi opp fellesarealet – dog med en for så vidt enkel standard, forteller Anne Olaisen, prosjektansvarlig for Frysja-lokalene på vegne av Kulturetaten, og selv fra Grefsen.

Olaisen legger til at kunstnerne selv også er med på selve oppussingsarbeidet av fellesarealet.

Plass til flere kunstnere

Lokalene skal også disponeres annerledes. Det betyr blant annet at det etter hvert skal bli plass til tre-fire nye unge- og uetablerte kunstnere i lokalene, også i henhold til bystyrets vedtak om at det skal etableres flere Oslo-atelierer til ti av byens unge og uetablerte kunstnere, noen får også plass i Rådhusgata 19.

En av disse nye Frysja-kunstnerne vil også kunne flytte inn og bo i det nyoppussede "bolighuset" på området, som i tillegg vil være tilknyttet et atelier på området.

– Dette huset har stått tomt siden i sommer, men nå er oppussingen, med blant annet nytt bad i andre etasje, snart ferdig, sier Olaisen.

Frysja-kafé?

I tillegg skal det hvite gamle huset mellom elva og Teknisk Museum (ved trafoen) utredes for mulig innlagt toalett, og det kan igjen bety en kafé på stedet.

– Flere av Frysja-kunstnerne har uttrykt ønske overfor Kulturetaten om å drifte en kafé på området. I første omgang sjekker etaten nå ut muligheten for å legge inn toalett i huset. Det må eventuelt på plass hvis det i det hele tatt skal bli mulig å drive en kafé her, sier Olaisen.

– Og hvis det er mulig å legge inn toalett, så må Kulturetaten ta en vurdering i forhold til hva det eventuelt koster. Blir det for dyrt, så er det mulig at planene må utsettes/skrinlegges, sier Olaisen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...