Kapell revet bort

Solgt halv million over takst.

Kapell: Helt siden 1948 har dette vært Sørbråten kapell - 15 - 20 minutter utenfor "byen" - nå skal det selges. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Sørbråten kapell i Oslo ble lagt ut til salg som bolig, for 3.500.000 kroner. Det skulle vise seg å være populært.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2013 kl 14:10

SØRBRÅTEN: Solgt etter én visning søndag ettermiddag, der frammøtet var over all forventning, ifølge megler.

Ikke nok

- Det var 60 på visning, så de 50 prospektene vi hadde var ikke nok, forteller meglerkoordinator hos Morud & Partnere, Karoline Lønn Kjelsrud.

Det var seks budgivere, og prisen endte opp på 4 millioner.

Dette til tross for at kapellet er på Byantikvarens "gule liste", noe som legger begrensninger på hva man kan gjøre av endringer.

«Sørbråten kapell er en av Oslos minste kirker. Kapellet ligger på Sørbråten i Maridalen. Bygget er utformet likt et bolighus, og det er tårnet og korset i spiret som avslører at dette er et Gudshus», kan vi blant annet lese på Wikipedia.

Avvigslet

Men det går også frem av boligannonsen på finn.no, at kapellet i Sørbråtveien 36 nå er avkristnet - eller «avvigslet».

Det lille huset ligger på en høyde i marka: «En meget landlig, lys og fredelig beliggenhet i naturskjønne omgivelser på Sørbråten øverst i Maridalen. Eiendommen preges av marka og har en helt unik beliggenhet med sjeldent gode muligheter for de som er glad i naturen», står det også i boligannonsen.

LES FLERE SAKER OM EIENDOM I OSLO HER

Bruttoareal er 123 kvadratmeter, og huset er fra 1901. Tomten er på nesten 4 mål. Av boligannonsen går det også frem at det er behov for oppgradering av eiendommen.

På hjemmesiden til Norske Kirkebygg kan man lese mer om det lille kapellets historie, også at det er Nordberg menighet som eier kapellet.

Reguleringsplanen

Kapellet ligger også innenfor den kommende reguleringsplanen for Sørbråten - les mer her.

 

FLERE BOLIGSAKER:

Her vil bydelen huse flyktninger

Gammel gård i ny drakt

Her kommer det kafé, sushi og ny matbutikk

Prisrekord i Grinda: Dette gikk 2 millioner over takst

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...