Nordre Aker Budstikke

Kirsten og Mari starter skole for unge eldre

Seniorveiledere finnes i alle bydelene i Oslo. I Bydel Nordre Aker er det 1,2 stillinger, som bekles av Kirsten Belck-Olsen og Mari Gundersen. Foto: UTLÅNT

Bydel Nordre Aker svarer på behovet, og starter 11. oktober Seniorskolen – en serie med nyttig informasjon om for eksempel bydelens tjenestetilbud, pensjon, skatt, EU-kontroll på boligen din og treningstilbud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 10:40

NORDRE AKER: Seniorveiledertjenesten i Bydel Nordre Aker ønsker å nå de unge seniorene i bydelen. Tjenesten består av to personer, Mari Gundersen og Kirsten Belck-Olsen og disse to driver med forebyggende arbeid blant eldre i bydelen.

– Tradisjonelt har seniorveilederne gjort hjemmebesøk hos de over 80 år som ikke har noen særlige tjenester fra før. Man har erfart og vet fra forskningen at man bør starte tidlig å planlegge alderdommen slik at man selv kan skape den, sier de to seniorveilederne.

– Med andre ord, ikke bare å bestemme hvor skapet skal stå, men kunne sette det der selv, sier Mari Gundersen.

I Nordre Aker bor det 4208 personer alderen 67-79 år. Den eldste aldersgruppen, fra 80 år til 90+, teller 1900.

Aktivitet, trygghet og kosthold

Kjernepunktene i en lang og god alderdom er selvsagt at helsa er god. Noe kan man styre selv og noe ligger i våre gener.


– Men vi vet at om folk holder seg fysisk aktive, sosialt aktive og føler seg trygge der de bor, så er man kommet langt, sier Kirsten Belck-Olsen.

Det er viktig at man spiser sunt og drikker nok også. Da fungerer alt så mye bedre. Det å bety noe for andre mennesker gir også et stort pluss i tilværelsen for de fleste, sier de to seniorveilederne, og tenker spesielt på alle muligheter i bydelen til å melde seg som frivillig.

LES OGSÅ: Er du sprek pensjonist med litt for mye fritid? Nå kan du få «jobb»: Evigunge på hjul søker frivillige syklister

Svarer på ønske

I våres hadde seniorveilederne et seminar for 75-åringer. Innholdet her var basert på undersøkelser om hva slags temaer som fenget og hva folk ville vite mer om. Så nå i høst fortsetter dette i form av Seniorskole.

Seniorskolen vil være tre ganger av 1,5 times varighet med temaer som for eksempel bydelens tjenestetilbud, pensjon, skatt, EU-kontroll på boligen din, treningstilbud etc.


Seniorveilederne håper det vil komme mange til disse treffene som er fordelt på tre datoer: 11. oktober, 1. november og 30. november. Informasjon sendes ut til forskjellige møteplasser i bydelen og deles i sosiale medier.

– ALLE over 67 år er velkomne, inviterer Belck-Olsen og Gundersen.

67 +

– Vi vil oppfordre alle over 67 år til å delta og håper det også vil komme mange innspill på hva folk ønsker å vite noe om eller bidra med, legger de til.

Trenger du transport til møtene, er det nye tilbudet Ruter Aldersvennlig transport midt i blinken. Du kan bestille henting der du bor, og bli kjørt til døra. Tilbudet er tilgjengelig for alle bosatt i Nordre Aker som er 67 år og eldre. Reisen koster det samme som en vanlig Ruter-reise, og du kan ha med en venn som kan være yngre. Les mer om det nye tilbudet med de rosa bussene her!

Påmelding til Seniorskolen gjøres til eller mari.gundersen@bna.oslo.kommune.no, evt. på mobil 41 77 24 25 / 96 09 87 54.

Høstens program

11. oktober 2017 - kl. 14-15.30
Sted: Pastor Fangensvei 22 Seniorhuset
Tema: Pensjonistforbundet informerer om pensjon, skatt osv.

1.november 2017 - kl 14-15.30
Sted: Bydelsadministrasjonen, Nydalsveien 21
Tema: Bydelens tjenester, treningstilbud i bydelen

30.november 2017 - kl 14-15.30
Sted: Sogn Frivillighetssentral, Minister Ditleffs vei 22
Tema: «EU kontroll» av boligen din. Hva er det lurt å tenke på?

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...