Nordre Aker Budstikke

Kjelsås-mann, Lyn-supporter og eks-byråd får ny jobb

Bård Folke Fredriksen har vært ivrig Oslo-politiker i over 20 år. Nå skal han jobbe i Kulturdepartementet. Foto: VIDAR BAKKEN (ARKIVFOTO)

Han har avslørt at han drømmer om jobb som fotballkommentator. Men nå blir Bård Folke Fredriksen (H) statssekretær i Kulturdepartementet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2015 kl 14:55

NORDRE AKER: Kjelsås-mannen Fredriksen satt som byutviklingsbyråd i Oslo fra 2009 til 2015. Da De rødgrønne overtok byrådsmakten i hovedstaden, måtte Fredriksen takke for seg.

Politisk ringrev

Han har også vært byråd for kultur og utdanning i 1999–2000, og byråd for eldre og bydelene i 2000–2001.

Helt siden 1992 har Fredriksen vært valgt inn til Oslo bystyre. Den politiske karrieren startet i Berg Unge Høyre, og han var leder i Oslo Unge Høyre tidlig på 90-tallet.

LES OGSÅ: Kun Bård Folke Fredriksen og Øystein Sundelin fra Nordre Aker inn i bystyret

Kulturdepartementet

Onsdag ble det klart at Fredriksen går til jobben som statssekretær for nyutnevnt kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Hun tar over ledelsen i Kulturdepartementet etter Torhild Widvey.


Fredriksen tar over jobben etter Bjørgulv Vinje Borgundvaag, og tiltrer 8. januar 2016.

LES OGSÅ: Dette sier Fredriksen om aktivitetssoner i Marka

Fotball-supporter

LYN-SUPPORTER: Fredriksen sammen med partikollega og tidligere bystyrerepresentant Kristoffer Gustavsen (t.h.) på Bislett da Lyn møtte Skeid tidligere i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oppvokst på Tåsen og Nordberg, og med skolefortid på Berg videregående skole, slår den påtroppende statssekretærens hjerte ekstra hardt for Lyn.

– En gang Lyn-gutt – alltid Lyn-gutt! har Fredriksen tidligere slått fast i et intervju i Nordre Aker Budstikke.


På spørsmål om hva han kunne tenke seg å jobbe med, dersom han skulle legge politikken på hylla, svarte han:

– Jeg kunne faktisk godt tenkt meg å være fotballkommentator!

Passende da at han skal jobbe i departementet med ansvar for idrett.

LES OGSÅ: Bård Folke Fredriksen: Lyn-gutt i Kjelsåsland

Ullevål-mann tar over som klimaminister

Vidar Helgesen (H) som bor i Ullevål Hageby, og som siden 2013 har vært statsråd ved statsministerens kontor, overtar jobben som klimaminister etter partikollega Tine Sundtoft.


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...